Linkuri accesibilitate

Războiul din Ucraina | 23 de morți în atacul de la Vinița, în centrul țării, printre care 3 copii. Rachetele, trimise de pe un submarin

Forțele ruse au intrat în Siversk din regiunea Donețk. Continuă luptele grele pentru cucerirea acestei regiuni. Acordul dintre Rusia, Ucraina și ONU pentru relauarea exporturilor de cereale ucrainene ar putea fi semnat săptămâna viitoare. Kievul, reacție dură față de Coreea de Nord.

Principalele informații ale zilei

22:16 14.7.2022

General ucrainean: eliberarea Crimeei, Hersonului și a teritoriilor ocupate din sudul Ucrainei este inevitabilă

Eliberarea Crimeei, Hersonului și a teritoriilor ocupate din sudul Ucrainei este inevitabilă, spune generalul-maior Dmitro Marșenko al forțelor armate ale Ucrainei.

„Trebuie să ne pregătim cu mare atenție pentru asta, trebuie să gestinăm foarte bine informațiile, trebuie să pregătim artileria. Nu va fi rapid, dar este un eveniment inevitabil, iar mai devreme sau mai târziu se va întâmpla”, a spus el într-un interviu.

Marșenko a adăugat că distrugerea Podului Crimeea este un pas necesar, deoarece forțele ruse transportă rezerve, echipamente și arme în peninsulă prin intermediul podului.

22:03 14.7.2022

Redeschiderea fabricii chimice Azot poate duce la o catastrofă

Ocupanții ruși care repornesc fabrica chimică Azot din regiunea Luhansk, din Ucraina, poate duce la o „catastrofă”, a spus guvernatorul Luhanskului, Serghei Haidai.

Potrivit lui Haidai, ocupanții ruși au anunțat planuri de a relua operațiunile la uzina chimică Azot din orașul Sievierodonetsk ocupat de ruși.

Este „extrem de periculos din cauza distrugerii semnificative pe teritoriul centralei și este imposibil fără specialiștii corespunzători”, a spus Haidai.

20:01 14.7.2022

Cel puțin 22 de persoane, printre care 3 copii, au murit în atacul rusesc de la Vinița

Numărul morților în urma atacului rusesc cu rachetă în orașul Vinița, din centrul Ucrainei, a urcat la 23 de persoane, printre care și trei copii, potrivit șeful poliției naționale din Ucraina, Igor Klîmenko, citat de The Guardian și CNN.

Zeci de persoane sunt încă sub dărâmături, a declarat serviciul de stat de urgență al Ucrainei. Alte 52 de persoane, inclusiv patru copii, au fost internate în spital, 34 sunt în stare gravă.

Doar șase dintre cadavre au fost identificate până acum, a spus Klîmenko. Atacurile au afectat peste 50 de clădiri și peste 40 de mașini, a adăugat el.

Klîmenko a spus că doar șase dintre cadavre au fost identificate până acum și ar putea fi necesare teste ADN pentru identificarea celorlalte.

„Inamicul continuă să țină pregătite 32 de rachete de croazieră de tip „Kalibr” pe trei nave de suprafață și două submarine, precum și două nave mari de debarcare sunt prezente” în Marea Neagră, a transmis Comandamentul Operațional Sud al Forțelor Armate Ucrainene.

Atacul de la Vinița, departe de linia frontului, a avut loc dimineață, când străzile erau pline de oameni.

Atacul a fost efectuat cu rachete de croazieră rusești Kalibr care au fost lansate de pe submarine staționate în Marea Neagră, a declarat șeful adjunct al biroului prezidențial al Ucrainei, Kîrîlo Timoșenko.

16:43 14.7.2022

2,5 milioane de lire sterline acordate de Marea Britanie pentru anchetarea crimelor de război comise de ruși

Marea Britanie va oferi un pachet de sprijin suplimentar de 2,5 milioane de lire sterline procurorilor ucraineni care investighează presupusele crime de război comise de forțele ruse, a anunțat Ministerul de Externe.

Pachetul va include desfășurarea de echipe mobile de justiție la locul potențialelor crime de război, instruirea a până la 90 de judecători și strângerea de probe criminalistice și sprijinul experților britanici în violența sexuală în conflict.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG