Linkuri accesibilitate

În atacul asupra centrului de antrenament militar de lângă Iavoriv au murit în luna martie 35 de persoane și au fost rănite cel puțin 130.
În atacul asupra centrului de antrenament militar de lângă Iavoriv au murit în luna martie 35 de persoane și au fost rănite cel puțin 130.

Războiul din Ucraina | Baza de la Iavoriv, aflată la granița cu Polonia, atacată cu rachete din Marea Neagră. Răpiri în masă la Melitopol

Sievierodonețkul va fi părăsit de trupele ucrainene pentru a nu fi încercuite de cele rusești. Aproximativ 12.000 de civili rămân în oraș, dintr-o populație antebelică de 160.000. La Melitopol, ocupat de ruși, au loc răpiri în masă.

Informațiile zilei pe scurt

16:14 25.6.2022

Rusia a pierdut 34.700 de militari, 1.511 tancuri și 217 avioane

Centrul ucrainean pentru Comunicații Strategice și Securitate Informațională susține că Rusia a pierdut 34.700 de militari de la începutul invaziei în Ucraina.
De asemenea, 1.511 tancuri și 217 avioane au fost pierdute sau distruse.

15:27 25.6.2022

Rachete rusești lansate din Marea Neagră asupra bazei militare de la Iavoriv, la granița cu Polonia

Un atac cu rachete rusești a fost lansat sâmbătă asupra bazei militare de la Iavoriv, din vestul Ucrainei, la granița cu Polonia. Patru persoane au fost rănite, spune guvernatorul Liovului, Maxim Kozițky, într-o postare video.

Patru rachte au lovit baza, iar două au fost interceptate și distruse înainte de a lovi ținta, relatează Reuters.

Un atac asupra centrului de antrenament militar de lângă Iavoriv a ucis în luna martie (foto) 35 de persoane și a rănit cel puțin 130, potrivit oficialilor ucraineni.

15:15 25.6.2022

Schimbări majore în înaltul comandament al Rusiei

Schimbări majore au avut loc la înaltul comandament al Rusiei. Ministerul britanic al Apărării susține că a existat o schimbare majoră în înaltul comandament al armatei ruse de la începutul lunii iunie, care a dus la înlăturarea comandantului forțelor aeriene (VDV), general-colonelul Andrei Serdiukov și a comandantului grupului armatei de sud. (SGF), general Alexandr Dvornikov. Ministerul Apărării spune că acesta din urmă a fost probabil la un moment dat comandantul operațional general al forțelor invadatoare.

13:37 25.6.2022

Răpiri în masă în Melitopol

În Melitopol au loc răpiri în masă, spune primarul orașului din sud-estul Ucrainei, citat de The Guardian.

„Peste 500 de persoane au fost răpite în ultimele patru luni”, a spus Ivan Fedrov, adăugând că răpirile în masă au fost reluate săptămâna trecută pe teritoriul ocupat de ruși.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG