Linkuri accesibilitate

Victor, un bărbat din Harkov îmbrățișează sfâșiat de durere trupul soției sale, Natalia Kolesnikova, ucisă la ultimele bombardamente rusești asupra blocurilor din Harkov
Victor, un bărbat din Harkov îmbrățișează sfâșiat de durere trupul soției sale, Natalia Kolesnikova, ucisă la ultimele bombardamente rusești asupra blocurilor din Harkov

Războiul din Ucraina | Rabinul șef al Moscovei a demisionat. Rușii incendiază holdele ucrainene. Lavrov a părăsit discuțiile G20

Forțele rusești și-au consolidat pozițiile câștigate în estul Ucrainei și au început să testeze apărarea unor noi potențiale ținte. Întâlnirea liderilor G20 din Indonezia se anunță a fi tensionată dată fiind participarea ministrului rus de Externe Serghei Lavrov.

Principalele informații ale zilei

23:54 8.7.2022

Două posturi de comandă rusești în apropiere de Herson distruse de armata ucraineană

Armata ucraineană spune că a distrus 2 posturi de comandă rusești în apropiere de Herson, potrivit Nataliei Humeniuk, purtător de cuvânt al comandamentului comun de sud al Forțelor Armate ale Ucrainei.

23:14 8.7.2022

 Parlamentul ucrainean a adoptat un set de legi pentru protecția jurnaliștilor și salvatorilor

Parlamentul ucrainean a adoptat vineri un set de noi legi în timpul sesiunii plenare.

Noile legi includ garanții de siguranță pentru jurnaliștii care lucrează în zonele de luptă, protecție socială îmbunătățită pentru salvatori și amânarea tranziției pentru a ține evidența volumelor de gaze în unități de energie.

23:11 8.7.2022

Ministrul de externe ucrainean a criticat Rusia la summitul G20

Ministrul de externe ucrainean a criticat Rusia la summitul G20 de la Bali, spunând că preferă să-și urmeze propriile reguli în loc să coopereze multilateral cu comunitatea internațională.

„Sunt un puternic susținător al multilateralismului. Dar îi lipsesc instrumentele care să se protejeze de cei care nu respectă alte națiuni. Care preferă să joace cu reguli comune în loc să joace după reguli. Avem o astfel de țară la această masă astăzi – Rusia”, a spus Dmitro Kuleba.

21:36 8.7.2022

SUA trimit încă patru sisteme HIMARS în Ucraina

SUA mai trimit încă patru sisteme HIMARS, sau sisteme de rachete de artilerie de înaltă mobilitate, în Ucraina , a declarat vineri un oficial înalt al apărării american, într-o conferință de presă.

Cele patru HIMARS suplimentare vor aduce numărul total acordat Ucrainei la 12. Potrivit oficialului, primele opt au fost deosebit de utile, deoarece luptele din Donbas împotriva forțelor ruse au evoluat într-o luptă de artilerie.

Pe lângă cele patru HIMARS, SUA trimit până la 400 de milioane de dolari în echipamente și provizii militare suplimentare. Echipamentele includ trei vehicule tactice, muniții de demolare, sisteme de contrabaterie și alte piese de schimb, potrivit Defense News.

Noul transport va include, de asemenea, 1.000 de cartușe de muniție de artilerie de 155 mm, a spus oficialul apărării.

„Nu vedem deloc asta ca Rusia câștigând această bătălie”, a spus oficialul. „Cu siguranță nu o câștigă în raport cu obiectivele lor inițiale. Au fost foarte dezamăgiți, dar lupta este grea.”

El a continuat să adauge: „Dacă rușii cred că pot supraviețui ucrainenii, trebuie să se regândească... Ne gândim deja la ceea ce vor avea nevoie ucrainenii în lunile și anii următori”.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG