Linkuri accesibilitate

Experții criminaliști au exhumat cadavrele a 7 persoane, care, potrivit poliției, au fost împușcate în cap, unele dintre ele având mâinile legate la spate, în apropiere de satul Vorzel, raionul Bucea, regiunea Kiev.
Experții criminaliști au exhumat cadavrele a 7 persoane, care, potrivit poliției, au fost împușcate în cap, unele dintre ele având mâinile legate la spate, în apropiere de satul Vorzel, raionul Bucea, regiunea Kiev.

Războiul din Ucraina | Papa Francisc crede că invazia a fost „cumva, provocată”. Încă o groapă comună la Bucea

Toate cele trei poduri către orașul Severodonețk au fost distruse.

11:19 15.6.2022

Oficial ucrainean: „Bruxelles, așteptăm o decizie” cu privire la arme

În timp ce miniștrii NATO și ai apărării se pregătesc să se întâlnească cu omologul lor ucrainean la Bruxelles, un consilier de top al președintelui ucrainean Volodimir Zelensky a spus că armata ucraineană așteaptă cu nerăbdare „o decizie” cu privire la aprovizionarea cu arme.

„Raportul Rusia- Ucraina în ce privește artileria este în unele zone de 10 la 1”, a declarat Mykhailo Podolyak, consilier al șefului Biroului Președintelui Ucrainei, pe Twitter.

„Zilnic, primesc un mesaj de la apărători: „ când să ne așteptăm la arme?”. Adresez această întrebare participanților la Rammstein.

„Bruxelles, așteptăm o decizie.”

Oficialii ucraineni au avertizat că Rusia câștigă teren în regiunea Donbas din estul Ucrainei, în special în orașul Severodonețk, care a cunoscut unele dintre cele mai grele lupte recent. Fără un aflux de mai multe arme, unii oficiali ucraineni au spus că va fi din ce în ce mai dificil să stopeze progresul progresiv al Rusiei sau să recupereze terenul ocupat în regiune.

23:23 14.6.2022

 Primarul din Mariupol: Au existat trădători care au dat rușilor informații vitale pentru atacarea și distrugerea orașului

Primarul Mariupolului, Vadim Boicenko, i-a acuzat pe „trădători” că au transmis informații vitale forțelor ruse în timpul bombardamentului orașului-port din sud, la începutul invaziei sale în Ucraina .

Boicenko a declarat pentru BBC că distrugerea infrastructurii critice a orașului, inclusiv a surselor de energie, a fost bine coordonată, deoarece acești „trădători” au furnizat Rusiei coordonatele.

„Știau unde să atace. Au fost mulți trădători care au dat coordonate. Tot ceea ce aveam, tot ceea ce este considerat infrastructura critică a orașului, a fost distrus din primele șapte zile. În oraș existau 15 surse de alimentare. Nici primarul nu știa unde sunt toate. Ei au știut și într-o săptămână le-au distrus pe toate. Orașul a rămas fără lumină”, a spus primarul.

Au fost vizate și punctele de apă, liniile de comunicație și depozitele care depozitează alimente și medicamente, a spus el.

El a spus că „trădătorii” sunt deputați ai consiliului orășenesc din partidul prorus Pentru viață, care acum conduc orașul sub ocupația rusă.

Boicenko a mai spus pentru BBC că peste 100.000 de oameni sunt încă prinși în orașul ocupat de ruși, unde „nu au apă curată. Nu există mâncare, electricitate, medicamente”.

„Spitalele au fost avariate, medicii au fost uciși. Oamenii nu locuiesc acolo, supraviețuiesc, luptă pentru mâncare”, a adăugat el.

Situația din Mariupol este „catastrofală”, a spus Boycenko, cu „multe cadavre încă sub ruine”. „Potrivit medicilor, vara aceasta la Mariupol va fi oribilă. Și poate lua mii de vieți”, a spus Boicenko.

Ministerul britanic al apărării a declarat săptămâna trecută că există riscul unui focar major de holeră în Mariupol, deoarece serviciile medicale sunt aproape de colaps.

20:49 14.6.2022

1.200 de cadavre nu au putut fi identificate

Aproximativ 1.200 de cadavre, inclusiv cele găsite în gropi comune, nu au fost încă identificate, potrivit şeful poliţiei naţionale din Ucraina, Igor Klimenko, citat de The Guardian.

Au fost deschise proceduri penale pentru moartea a peste 12.000 de ucraineni, a spus Klimenko.

Aproximativ 75% dintre morți sunt bărbați, 2% copii și restul femei, a spus el.

20:48 14.6.2022

Germania va introduce un registru de active pentru a întări sancțiunile împotriva oligarhilor ruși

Germania intenționează să introducă un registru al activelor pentru a face mai eficiente sancțiunile împotriva banilor de origine neclară – inclusiv activele oligarhilor ruși – a anunțat cancelarul german Olaf Scholz în timpul unui discurs la o conferință a Grupului de acțiune financiară (FATF) privind spălarea banilor.

„Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a dezvăluit că sancțiunile trebuie să fie mai eficiente, în special împotriva oligarhilor din străinătate”, a declarat Scholz marți la Berlin.

Germania va facilita denunțarea prin stabilirea unei linii telefonice speciale, a spus Scholz, citat de CNN.

„Războiul Rusiei împotriva Ucrainei marchează un moment decisiv pentru noi toți, deoarece amenință ordinea globală în sine”, a reiterat Scholz.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG