Linkuri accesibilitate

Rachetele rusești au lovit o piață plină de ucraineni care făceau ultimele cumpărături pentru seara de Crăciun. Președintele Ucrainei le-a promis ucrainenilor că-i va elibera de tirania invadatorului rus
Rachetele rusești au lovit o piață plină de ucraineni care făceau ultimele cumpărături pentru seara de Crăciun. Președintele Ucrainei le-a promis ucrainenilor că-i va elibera de tirania invadatorului rus

Războiul din Ucraina | De Crăciun, Zelenski le promite ucrainenilor că-i va elibera. Hersonul, atacat în Ajun: 10 persoane ucise, 64 răniți

Volodimir Zelenski le-a promis ucrainenilor, în mesajul de Crăciun, că le va reda libertatea. Rusia a atacat centrul Hersonului, de unde în urmă cu o lună evacua locuitorii pe motiv că orașul va fi atacat de Ucraina. Putin susține că este dispus să negocieze, SUA și Ucraina îl contrazic.

11:18 24.12.2022

Ucraina intenționează să deschidă noi ambasade în 10 țări africane 

Ucraina intenționează să deschidă noi ambasade în 10 țări africane, a anunțat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, pnetru a crește prezența Kievului în Africa și de a consolida legăturile comerciale.

Există, de asemenea, planuri de dezvoltare a unei „case comerciale Ucraina-Africa” cu birouri în capitalele „cele mai promițătoare țări” de pe continentul african, a adăugat el .

10:11 24.12.2022

Recolta de cereale a Ucrainei a scăzut cu 40% după ce Putin a invadat Ucraina

Ucraina estimează că recolta sa de cereale a scăzut cu aproximativ 40% de la an la an din cauza invaziei rusești, a declarat un reprezentant al industriei țării.

„Ne așteptăm la o recoltă de cereale de 65-66 de milioane de tone” până la sfârșitul anului, a declarat vineri șeful Asociației Ucrainene de Cereale, Serghei Ivașcenko, după o recoltă record de 106 milioane de tone anul trecut.

„Motivul principal este războiul”, care a dus imediat la lipsuri de combustibil și a împiedicat însămânțarea, a spus el.

10:04 24.12.2022

Forțele rusești au bombardat regiunea Herson de 61 de ori într-o singură zi

Forțele rusești au bombardat regiunea Herson recent eliberată de 61 de ori joi, ucigând o persoană și rănind două, a declarat șeful administrației militare a regiunii Ucrainei de Est, Yaroslav Ianușevici.

Aproximativ jumătate din atacuri au lovit orașul Herson, în special blocuri de locuințe, instituții de învățământ și case private, a spus el, în timp ce o grădiniță a fost de asemenea afectată.

Doi civili au fost uciși în urma bombardamentelor asupra orașului vineri dimineață, potrivit parchetului regional.

10:02 24.12.2022

Iranul, dat de gol de serviciile secrete israeliene: furnizează arme avansate Rusiei

Iranul încearcă să extindă furnizarea de arme avansate către Rusia, a declarat șeful agenției de spionaj Mossad din Israel, potrivit presei locale.

Avertismentul lui David Barnea vine după ce SUA și-au exprimat luna aceasta îngrijorarea cu privire la un „parteneriat de apărare la scară largă” dintre Teheran și Moscova.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG