Linkuri accesibilitate

Rachetele rusești au lovit o piață plină de ucraineni care făceau ultimele cumpărături pentru seara de Crăciun. Președintele Ucrainei le-a promis ucrainenilor că-i va elibera de tirania invadatorului rus
Rachetele rusești au lovit o piață plină de ucraineni care făceau ultimele cumpărături pentru seara de Crăciun. Președintele Ucrainei le-a promis ucrainenilor că-i va elibera de tirania invadatorului rus

Războiul din Ucraina | De Crăciun, Zelenski le promite ucrainenilor că-i va elibera. Hersonul, atacat în Ajun: 10 persoane ucise, 64 răniți

Volodimir Zelenski le-a promis ucrainenilor, în mesajul de Crăciun, că le va reda libertatea. Rusia a atacat centrul Hersonului, de unde în urmă cu o lună evacua locuitorii pe motiv că orașul va fi atacat de Ucraina. Putin susține că este dispus să negocieze, SUA și Ucraina îl contrazic.

09:13 24.12.2022

Vladimir Putin a ordonat șefilor industriei de apărare să aprovizioneze armata cu tot ce are nevoie

Vladimir Putin a ordonat șefilor industriei de apărare din Rusia să se asigure că armata sa primește toate armele, muniția și echipamentele militare de care are nevoie „în cel mai scurt timp posibil” pentru a lupta în Ucraina.

Președintele rus le-a cerut să facă propuneri privind „abordarea problemelor care sunt inevitabile”, pentru a se asigura „că sunt mai puține”.

Comentariile lui Putin au fost făcute în orașul Tula, un centru pentru producția de arme rusești și au venit la doar câteva zile după ce acesta s-a angajat să ofere armatei sale tot ce i-a cerut în cadrul unei întâlniri cu înalți oficiali militari ai Rusiei.

09:49 24.12.2022

SUA îi cer lui Putin să se retragă din Ucraina după ce liderul de la Kremlin a recunoscut pentru prima oară „războiul” din Ucraina

Statele Unite i-au cerut lui Vladimir Putin să recunoască realitatea și să retragă trupele din Ucraina, după ce a folosit cuvântul „război” pentru a descrie conflictul din Ucraina.

Putin a recunoscut public joi situația ca fiind un „război” pentru prima dată de la invazia din februarie, numindu-și anterior campania o „operație militară specială”.

Un purtător de cuvânt al departamentului de stat a spus: „În sfârșit, după 300 de zile, Putin a numit războiul cum este”. Un politician rus de opoziție, Nikita Yuferev, a depus o contestație legală împotriva utilizării de către Putin a cuvântului „război”.

10:00 24.12.2022

Teatrul din Mariupol, demolat de ruși pentru a ascunde consecințele bombardamentului în care au fost ucise deliberat 600 de persoane, majoritatea copii

Teatrul, înainte de bombardamentele rusești. Se vede inscripționarea cuvântului COPII atât în fața cât și în spatele teatrului, cu litere care se văd din avion.
Teatrul, înainte de bombardamentele rusești. Se vede inscripționarea cuvântului COPII atât în fața cât și în spatele teatrului, cu litere care se văd din avion.

Forțele rusești au demolat teatrul din Mariupol, bombardat în timp ce în el se aflau 600 de persoane, majoritatea copii, deși prezența lor era semnalizată cu litere uriașe care se vedeau din avion.

Mariupolul este, pentru moment, sub ocupație rusească. Teatrul său era una din perlele arhitecturale ale orașului port la Marea Azov.

Ministrul ucrainean al Culturii, Oleksandr Tkachenko, a declarat că demolarea a fost făcută pentru „a ascunde pentru totdeauna dovezile uciderii deliberate a ucrainenilor de către ruși”.

Videoclipul postat vineri pe site-urile ucrainene și rusești arăta că echipamente grele dărâmă o mare parte a clădirii.

O investigație a Amnesty International a concluzionat că forțele rusești e au comis o crimă de război prin țintirea deliberată a clădirii.

10:02 24.12.2022

Iranul, dat de gol de serviciile secrete israeliene: furnizează arme avansate Rusiei

Iranul încearcă să extindă furnizarea de arme avansate către Rusia, a declarat șeful agenției de spionaj Mossad din Israel, potrivit presei locale.

Avertismentul lui David Barnea vine după ce SUA și-au exprimat luna aceasta îngrijorarea cu privire la un „parteneriat de apărare la scară largă” dintre Teheran și Moscova.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG