Linkuri accesibilitate

Rachetele rusești au lovit o piață plină de ucraineni care făceau ultimele cumpărături pentru seara de Crăciun. Președintele Ucrainei le-a promis ucrainenilor că-i va elibera de tirania invadatorului rus
Rachetele rusești au lovit o piață plină de ucraineni care făceau ultimele cumpărături pentru seara de Crăciun. Președintele Ucrainei le-a promis ucrainenilor că-i va elibera de tirania invadatorului rus

Războiul din Ucraina | De Crăciun, Zelenski le promite ucrainenilor că-i va elibera. Hersonul, atacat în Ajun: 10 persoane ucise, 64 răniți

Volodimir Zelenski le-a promis ucrainenilor, în mesajul de Crăciun, că le va reda libertatea. Rusia a atacat centrul Hersonului, de unde în urmă cu o lună evacua locuitorii pe motiv că orașul va fi atacat de Ucraina. Putin susține că este dispus să negocieze, SUA și Ucraina îl contrazic.

10:04 24.12.2022

Forțele rusești au bombardat regiunea Herson de 61 de ori într-o singură zi

Forțele rusești au bombardat regiunea Herson recent eliberată de 61 de ori joi, ucigând o persoană și rănind două, a declarat șeful administrației militare a regiunii Ucrainei de Est, Yaroslav Ianușevici.

Aproximativ jumătate din atacuri au lovit orașul Herson, în special blocuri de locuințe, instituții de învățământ și case private, a spus el, în timp ce o grădiniță a fost de asemenea afectată.

Doi civili au fost uciși în urma bombardamentelor asupra orașului vineri dimineață, potrivit parchetului regional.

10:11 24.12.2022

Recolta de cereale a Ucrainei a scăzut cu 40% după ce Putin a invadat Ucraina

Ucraina estimează că recolta sa de cereale a scăzut cu aproximativ 40% de la an la an din cauza invaziei rusești, a declarat un reprezentant al industriei țării.

„Ne așteptăm la o recoltă de cereale de 65-66 de milioane de tone” până la sfârșitul anului, a declarat vineri șeful Asociației Ucrainene de Cereale, Serghei Ivașcenko, după o recoltă record de 106 milioane de tone anul trecut.

„Motivul principal este războiul”, care a dus imediat la lipsuri de combustibil și a împiedicat însămânțarea, a spus el.

11:18 24.12.2022

Ucraina intenționează să deschidă noi ambasade în 10 țări africane 

Ucraina intenționează să deschidă noi ambasade în 10 țări africane, a anunțat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, pnetru a crește prezența Kievului în Africa și de a consolida legăturile comerciale.

Există, de asemenea, planuri de dezvoltare a unei „case comerciale Ucraina-Africa” cu birouri în capitalele „cele mai promițătoare țări” de pe continentul african, a adăugat el .

13:24 24.12.2022

Opt persoane ucise în atacul de la Herson. 35 de răniți, 16 în stare foarte gravă. Printre ei și o fetiță de 7 ani

Opt persoane au murit și alte 35 au fost rănite, printre care și o fetiță de 7 ani, după un atac rusesc cu rachete asupra unei piețe din Hersonul recent eliberat unde oamenii-și făceau ultimele cumpărători pentru seara de Ajun.

16 dintre cele 35 de persoane rănite sunt în stare foarte gravă, a anunțat Kirilo Timoșenko, adjunct al șefului biroului președintelui ucrainean.

O altă persoană a fost ucisă sâmbătă într-un atac cu mortiere asupra Harkovului, un bărbat de 72 de ani, iar o femeie de 74 de ani a fost transportată la spital cu răni provocate de schije.

Sâmbătă, sirenele de raid aerian au sunat din nou în regiunea Herrson, precum și la Kiev, Luhansk, Harkov, Donețk, Zaporojie și alte șapte regiuni.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG