Linkuri accesibilitate

UKRAINE-RUSSIA-CONFLICT
UKRAINE-RUSSIA-CONFLICT

Războiul din Ucraina | Rusia pune condiții pentru ridicarea blocadei din Marea Neagră. Fără limită superioară de vârstă pentru soldații ruși

Invazia se află în „cea mai activă fază”, afirmă Ucraina. Pe măsură ce își intensifică atacurile, forțele rusești preiau controlul asupra a trei zone din Donețk.

Principalele informații ale zilei

21:24 25.5.2022

Elveția va confisca bunurile unui aliat de-al fostului președinte ucrainean, Viktor Ianukovici

Guvernul Elveției a anunțat că intenționează să pună sechestru pe activele în valoare de peste 100 de milioane de franci elvețieni (104 milioane de dolari) ale lui Iuri Ivaniușcenko, un aliat al fostului președinte pro-rus al Ucrainei, Viktor Ianukovici.

Ianukovici a fugit din țară în februarie 2014, în urma revoluției ucrainene din 2014, denumită și Maidan.

Potrivit Ministerului elvețian de Finanțe, citat de CNN, bunurile confiscate vor fi trimise înapoi în Ucraina. Guvernul a cerut înghețarea activelor din Elveția ale fostului președinte al Ucrainei și ale anturajului său, printre care și Ivaniușcenko.

20:00 25.5.2022

Doi morți în urma bombardamentelor din nord-estul Ucrainei

Oficialii ucraineni din regiunea Harkov, nord-estul Ucrainei, au transmis că două persoane au murit în urma bombardamentelor rusești din localitatea Balaklia, regiunea Harkov, transmite CNN.

Natalia Popova, un membru al Consiliului Regional din Harkov, a declarat că alte 7 persoane au fost rănite în urma bombardamentelor de miercuri, inclusiv un copil ce se află în stare critică.

Balaklia e o localitate aflată la nord-vest de Izium, ocupată în prezent de forțele ruse și devenită platforma pentru atacuri în regiunea Donețk, din Ucraina.

19:37 25.5.2022

Luptele ajung la periferia Severodonețkului

Luptele au ajuns la periferia orașului Severodonețk, aflat în estul Ucrainei. Orașul este o țintă militară cheie a Rusiei. Dacă atât Severodonețkul cât și Lișceanskul pica în mâinile rușilor, atunci întreaga regiune a Luganskului se va afla sub controlul armatei Moscovei, scrie BBC.

Puțin mai devreme, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Ucraina, citat tot de BBC, transmitea că armata Kievului se chinuie să păstreze controlul asupra unei autostrăzi cheie din apropierea orașului Severodonețk.

Situația din cele două orașe rămâne critică. Severodonețkul este bombardat constant, iar un bombardament de marți din oraș a ucis 6 civili.

18:38 25.5.2022

Ministerul Apărării din Ucraina: Soldații Ucraineni se zbat să mențină controlul asupra unei autostrăzi din Donbas

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Ucraina, Aleksandr Motuzianik, a transmis că armata sa se zbate să păstreze controlul asupra unei autostrăzi cheie de lângă orașul Severodonețk, scrie BBC.

Motuzianik a adăugat că există căi alternative prin care Kievul poate trimite resurse unităților ucrainene aflate în Severodonețk și care luptă împotriva armatei ruse.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG