Linkuri accesibilitate

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, vizitează o zonă afectată de loviturile militare rusești în Harkov, Ucraina, 29 mai 2022.
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, vizitează o zonă afectată de loviturile militare rusești în Harkov, Ucraina, 29 mai 2022.

Războiul din Ucraina | Bătălia din Luhansk a „escaladat extrem de mult”. Zelenski a mers pe frontul de la Harkov

Ziua 95 a invaziei ruse: Forțele Moscovei încearcă să-și consolideze poziția în estul Ucrainei, prin bombardamente continue asupra „buzunarului” ucrainean.

Principalele informații ale zilei

19:18 29.5.2022

Ucraina: O victorie a Rusiei „ar împinge omenirea înapoi în Evul Mediu”

O victorie a Rusiei ar „împinge omenirea înapoi în Evul Mediu”, a declarat duminică Mikhailo Podolyak, un consilier prezidențial ucrainean.

De ce lumea acordă mai multă atenție Ucrainei decât Africii sau Estului? - o astfel de narațiune este promovată de agenții de influență ruși”, a scris el pe Twitter.

„Războiul din Ucraina nu este un conflict local - este vorba despre cum va fi lumea mâine. Orice autocrat ar fi capabil să provoace conflicte teritoriale și să acapareze țări”, a adăugat el, precizând că oprirea Rusiei este misiunea tuturor țărilor civilizate.

„A-i permite Rusiei să câștige înseamnă să deschidem cutia Pandorei & să împingem omenirea înapoi în Evul Mediu”, a spus mai spus Podoliak.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG