După intervenția în parlamentul australian, Zelenski s-a adresat joi și celui olandez, cerând arme, ajutor pentru reconstrucție și oprirea tuturor afacerilor cu Rusia.
„Sunt necesare sancțiuni mai puternice pentru ca Rusia să nu aibă șansa de a continua acest război în Europa. Opriți toate schimburile comerciale cu Rusia”, a declarat el în fața parlamentarilor olandezi.
Șeful de cabinet al lui Zelenski despre negocieri: „Pare un dialog”
Andriy Yermak, șeful de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a spus că are o „mică parte de optimism” în urma negocierilor diplomatice cu Rusia de la Istanbul și că „pare un dialog”.
„Avem o poziție principială și am vrut să mergem spre orice compromis care corespundea independenței, integrității teritoriale și suveranității noastre”, i-a spus Yermak, Christianei Amanpour, șefa corespondenților internaționali de la CNN.
„Am o foarte, foarte mică parte de optimism în acest sens. Continuăm această discuție, dar vom începe să credem în realitate dacă unele lucruri încep să se întâmple”
„Vrem să oprim acest război, vrem ca trupele ruse să se retragă de pe teritoriul nostru. Insistăm că trebuie deschise coridoarele umanitare în special pentru Mariupol”, a spus Yermak.
Pierderile Rusiei pe frontul din Ucraina la 31 martie, potrivit Forțelor Armate ale Ucrainei
Victoria Nuland: Poziția Rusiei la negocieri este: „Capitulați și apoi poate vorbim”
Într-un interviu acordat Current Time pe29 martie, seubsecretarul de Stat pentru Relații Politice, Victoria Nuland, a spus că poziția Rusiei față de Ucraina la negocierile de la Istanbul s-a rezumat la: „Capitulați și apoi poate vorbim”.
Chiar dacă Rusia își repoziționează trupele în jurul Kievului, armata invadatoare „nu a vrut sub nicio formă să oprească de tot focul pentru ca negocierile să poată fi luate în serios”, a spus Nuland.