Negociator rus: detensionarea trupelor rusești în jurul Kievului și Cernigăului nu înseamnă încetarea focului
Promisiunea Rusiei de a „reduce drastic” operațiunile militare din jurul Kievului și din nordul Ucrainei nu reprezintă o încetare a focului, a declarat negociatorul principal al Moscovei în discuțiile cu Ucraina, Vladimir Medinsky.
Într-un interviu acordat agenției de știri ruse Tass, preluată de The Guardian, Medinsky a spus: „Aceasta nu este o încetare a focului, dar aceasta este aspirația noastră, să ajungem treptat la o detensionare a conflictului cel puțin pe aceste fronturi.”
Vehicule militare cu steaguri rusești încep să se retragă din zona Kievului
Un număr mare de vehicule militare cu steaguri rusești au fost văzute retrăgându-se din direcția Kiev.
SUA nu mai pun preț pe vorbele Rusiei, ci doar pe faptele sale
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a spus că nu a văzut „semne de seriozitate reală” din partea Rusiei în urmărirea păcii, adăugând că Moscova ar trebui să „încheie acum agresiunea, să nu mai tragă de timp, să-și retragă forțele și, desigur, să se angajeze în discuții”.
Blinken a spus la o conferință de presă comună cu ministrul de externe al Marocului, Nasser Bourita, că nu a văzut semne că discuțiile dintre Ucraina și Rusia „înaintează într-un mod eficient”.
„Există ceea ce spune Rusia și există ceea ce face Rusia. Ne concentrăm pe acest ultim lucru”, a spus Blinken.
General american: „ar putea exista” un decalaj de informații care a determinat SUA să supraestimeze capacitățile Rusiei
Generalul Tod Wolters, comandantul Comandamentului European al SUA, a declarat că „ar putea exista” un decalaj de informații în colectarea de informații a SUA, care a determinat SUA să supraestimeze capacitatea Rusiei și să subestimeze capacitatea defensivă a Ucrainei în actuala criză din Ucraina.
Wolters a făcut aceste comentarii marți, în timpul unei audieri la Comisia pentru Servicii Armate a Senatului.
Când senatorul Roger Wicker, un republican din Mississippi, a întrebat dacă există un decalaj de informații care a determinat SUA să supraestimeze Rusia și să subestimeze Ucraina, Wolters a spus că „ar putea exista”.
„S-ar putea să existe și așa cum am făcut-o întotdeauna în trecut, când această criză se va încheia, vom realiza o analiză cuprinzătoare după acțiune în toate domeniile și în toate departamentele și vom afla unde au fost zonele noastre slabe și ne vom asigura că putem găsi modalități de îmbunătățire, iar acesta ar putea fi unul dintre acele domenii”, a spus Wolters.