Bombardamente în localitatea Makarov, regiunea Kievului - 13 morți
Mai multe bombardamente au avut loc luni în localitatea Makarov, în apropierea Kievului. Potrivit Ministerului de Interne din Ucraina, citat de serviciul ucrainean al Europei Libere, 13 persoane au murit, iar alte 5 au fost salvate din dărâmături.
Potrivit Ministerului, bombele au lovit premisele unei brutării din Makarov, în prezent nefuncțională.
„Unitățile Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei au salvat 5 persoane din dărâmături și au găsit cadavrele a 13 cetățeni morți. Potrivit informațiilor preliminare, 30 de persoane se aflau pe premisele brutăriei”, se arată în comunicatul dat de oficialii ucraineni.
Negocierile dintre Ucraina și Rusia nu au dus la niciun rezultat semnificativ
A treia rundă de discuții dintre diplomații ucraineni și ruși s-a încheiat fără niciun fel de rezultat semnificativ, potrivit BBC.
Un consilier al Biroului Președintelui ucrainean a transmis că au existat unele progrese „mici și pozitive” în ceea ce privește logistica coridoarelor umanitare. Agenția de presă Reuters a citat un negociator ucrainean care a afirmat că nu s-a ajuns la niciun acord care să îmbunătățească semnificativ situația din Ucraina.
Un consilier al Kremlinului a transmis că discuțiile dintre Rusia și Ucraina „nu au fost la înălțimea așteptărilor noastre”, citat de televiziunea rusă. Ambele părți au căzut de acord că discuțiile între acestea vor continua.
SUA și aliații pregătesc noi sancțiuni împotriva Rusiei
SUA, Franța și Germania „și-au afirmat hotărârea de a continua creșterea costurilor asupra Rusiei pentru invazia neprovocată și nejustificată a Ucrainei”, transmite Casa Albă, după o discuție în sistem de videoconferință între președintele SUA, Joe Biden, președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german, Olaf Scholz, și premierul britanic, Boris Johnson.
„Ei și-au subliniat, de asemenea, angajamentul de a continua să ofere Ucrainei asistență de securitate, economică și umanitară”.
Secretarul de stat american, Antony Blinken, aflat într-un turneu în Europa, a spus că SUA și aliații au o „discuție foarte activă” despre interzicerea importului de petrol rusesc.
Pe 7 martie, prețul petrolului a atins cel mai ridicat nivel din 2008 încoace, pe fondul temerilor legate de aprovizionarea pieței. În primele minute de tranzacționare, petrolul Brent a ajuns la 139,13 dolari pe baril, iar petrolul american West Texas Intermediate a atins 130,5 dolari.
Cancelarul german Olaf Scholz a declarat luni că Europa nu-și poate asigura aprovizionarea cu energie fără importuri din Rusia.
Energia a fost exclusă în mod deliberat din rundele anterioare de sancțiuni, a spus Scholz într-un comunicat de presă, adăugând că energia Rusiei este de „o importanță esențială” pentru viața generală, de zi cu zi a cetățenilor săi.
Între timp, ministrul de Finanțe al Ungariei, Mihaly Varga, a declarat că guvernul său nu va sprijini nicio sancțiune asupra energiei ruse.
Ambasadorul SUA la ONU: „Este clar că domnul Putin are un plan de a distruge și teroriza Ucraina”
Ambasadorul SUA la Națiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield (foto), a spus că „este clar că domnul Putin are un plan de distrugere și terorizare a Ucrainei”, adăugând că Statele Unite sunt „îngrijorate că lumea trebuie să fie pregătită pentru un drum foarte lung și foarte dificil. înainte."
„Dacă ultimele două săptămâni ne-au arătat ceva, este că poporul ucrainean nu va renunța. Și mulți ruși înșiși, inclusiv mulți soldați ruși, nu vor acest război”, a spus Thomas-Greenfield la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU.
Thomas-Greenfield a adăugat că „Putin este clar dispus să sacrifice viețile a mii de soldați ruși pentru a-și atinge ambițiile personale”.