Linkuri accesibilitate

Echipele de salvare au găsit cel puțin 15 morți în blocul distrus de bombardamentele Rusiei în Ceasiv Iar, din regiunea Donețk. 10 iulie 2022
Echipele de salvare au găsit cel puțin 15 morți în blocul distrus de bombardamentele Rusiei în Ceasiv Iar, din regiunea Donețk. 10 iulie 2022

Războiul din Ucraina | Cel puțin 15 morți la Ceasiv Iar, regiunea Donețk. Președinția Ucrainei: „Încă un atac terorist al Rusiei”

Rachetele rusești au provocat daune semnificative în mai multe orașe din estul și sudul Ucrainei. Patru civili au murit în Siversk, un oraș din regiunea Donețk.

13:47 10.7.2022

Guvernatorul regiunii Lugansk: Situaţia este în continuare extrem de critică


Guvernatorul regiunii Lugansk Serghei Gaidai a spus că situaţia este în continuare extrem de critică, relatează The Guardian.

„Încercăm să reţinem formaţiunile armate ale ruşilor de-a lungul întregii linii a frontului. Până acum, nu a existat nicio pauză operaţională anunţată de inamic. El încă atacă şi bombardează pământurile noastre cu aceeaşi intensitate ca înainte", a spus el.

Cum apără tancurile ucrainene infanteria în timpul atacurilor rusești
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:46 0:00

13:40 10.7.2022

Franţa se pregăteşte de o întrerupere totală a livrărilor de gaze ruseşti

Guvernul de la Paris se pregăteşte de o întrerupere totală a livrărilor de gaze ruseşti, pe care o vede ca fiind cel mai probabil scenariu în planificarea sa, a afirmat duminică ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, transmite Reuters.

În condiţiile în care aproximativ 17% din aprovizionarea sa vine din Rusia, Franţa este mai puţin dependentă de gazele ruseşti decât unele din statele vecine, dar Executivul pregăteşte planuri de urgenţă.

Întreruperea este în mod special problematică acum deoarece producerea de energie nucleară în Franţa nu face faţă cererii, multe reactoare fiind închise pentru lucrări de mentenanţă.

„Cred că o întrerupere totală a livrărilor de gaze ruseşti este o posibilitate reală ... şi trebuie să ne pregătim pentru acest scenariu", a afirmat oficialul în marja conferinţei economice care are loc în Aix-En-Provence, în sudul Franţei.

13:18 10.7.2022

Șase persoane au murit, după bombardamentele rusești din oraşul Ceasiv

Cel puţin şase persoane au murit şi peste 30 ar putea fi prinse sub ruine după ce rachete ruseşti Uragan au lovit sâmbătă seara un bloc cu cinci etaje în oraşul Ceasiv Iar, în regiunea Doneţk din Ucraina, provocând prăbuşirea imobilului, a indicat guvernatorul Pavlo Kirilenko pe Twitter, potrivit Reuters.

Guvernatorul a afirmat că şase persoane au fost confirmate decedate, iar alte cinci rănite.

Potrivit unor informaţii din partea rezidenţilor, există temeri că cel puţin 34 de persoane ar putea fi prinse printre ruine, a adăugat Kirilenko.
Andrii Iermak, şeful cancelariei preşedintelui Volodimir Zelenski, a acuzat într-o postare pe Telegram „un alt atac terorist rus'', adăugând că Rusia ar trebui desemnată ca '„stat sponsor al terorismului''.

09:35 10.7.2022

Daune extinse în orașele din estul și sudul Ucraine

Rachetele rusești au cauzat daune extinse în orașe din estul și sudul Ucrainei, spun oficialii regionali. Patru civili au murit în urma unui atac cu rachetă asupra Siversk, un oraș din regiunea Donețk, a declarat guvernatorul local Pavlo Kyrylenko.

Zonele civile din Druzhkivka, din aceeași regiune, au fost și ele lovite. Un supermarket a fost distrus, potrivit BBC care nu a putut verifica ultimele informații privind cele mai recente lovituri.

Forțele terestre ruse nu par să fi făcut progrese semnificative în ultimele 24 de ore în eforturile lor de a ocupa restul regiunii Donețk.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG