Linkuri accesibilitate

Războiul din Ucraina | Atentat dejucat împotriva ministrului ucrainean al Apărării și șefului SBU. Rusia vrea referendum la Zaporojie

22:55 8.8.2022

 Rusia începe să dezmembreze avioane pentru piese de schimb

Companiile aeriene ruse, inclusiv Aeroflot controlată de stat (AFLT.MM), renunță la avioane pentru a asigura piese de schimb pe care nu le mai pot cumpăra din străinătate din cauza sancțiunilor occidentale, au declarat patru surse din industrie pentru Reuters.

Guvernul Rusiei a sfătuit companiile aeriene să folosească anumite avioane pentru piese de schimb, pentru a se asigura că restul avioanelor construite în străinătate pot continua să zboare cel puțin până în 2025.

22:27 8.8.2022

Record de cereri de azil ale cetățenilor ucraineni în Finlanda

Finlanda a înregistrat un număr record de solicitanți de azil în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, depășind un record anterior în timpul crizei migranților din 2015.

„Până pe 4 august, cei care au fugit din Ucraina din cauza atacului militar rusesc au depus 35.074 de cereri de protecție temporară”, a declarat serviciul finlandez de imigrație într-un comunicat.

Peste 37.000 de persoane sunt în prezent înregistrate în sistemul de primire, „ceea ce este mai mult ca niciodată”.

„O treime dintre cei care fug din Ucraina sunt copii”, a spus serviciul de imigrare.

Cele mai recente cifre de la UNHCR, agenția ONU pentru refugiați, arată că peste 6,3 milioane de refugiați din Ucraina au fost înregistrate în toată Europa.

21:32 8.8.2022

În ce constă ajutorul militar de un miliard de dolari acordat de SUA pentru Ucraina

Pentagonul a dezvăluit în ce constă cel mai recent ajutor militar de un miliard de dolari din ajutorul militar al SUA pentru Ucraina.

Elementele principale sunt mai multe muniții pentru cele 16 sisteme de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS) trimise de SUA, precum și noi rachete pentru Sistemul național avansat de rachete sol-aer (NASAMS), o mie de rachete antitanc Javelin și sute de sisteme antitanc lansatoare de umăr AT4 de fabricație suedeză.

Colin Kahl, șeful politicii Pentagonului, a remarcat că, în total, este până acum un ajutor total de 9,8 miliarde de dolari în asistență de securitate sub administrația Biden.

„Pachetul oferă o cantitate semnificativă de muniție, arme și echipamente suplimentare, de tipul celor pe care poporul ucrainean le folosește atât de eficient pentru a-și apăra țara.”

21:05 8.8.2022

Zelenski cere sancționarea Moscovei pentru „teroare nucleară”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut noi sancțiuni internaționale împotriva Moscovei pentru „teroare nucleară”.

Organismul de pază nucleară al ONU a cerut încetarea imediată a tuturor acțiunilor militare în apropierea centralei, după ce aceasta a fost lovită de bombardamente sâmbătă seara, provocând oprirea unuia dintre reactoare și creând un „risc foarte real de dezastru nuclear”.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG