Linkuri accesibilitate

Militari ucraineni în regiunea Donețk
Militari ucraineni în regiunea Donețk

Războiul din Ucraina | Baza mercenarilor de la grupul Wagner lovită de ucraineni. Oraș de lângă centrala de la Zaporojie, bombardat

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 174 zi. Situația de la centrala nucleară Zaporojie rămâne incertă. Președintele Zelenski îndeamnă lumea să reziste „șantajului nuclear”.

22:58 16.8.2022

Rușii fug din Crimeea ocupată în 2014

Un număr record de mașini au traversat podul din Crimeea care leagă Crimeea de Rusia – ceea ce sugerează că un număr de ruși care s-au stabilit în regiune după anexarea din 2014 fug acum.

Presa de stat rusă relatează că 38.297 de mașini au traversat podul Crimeea pe 15 august.

22:56 16.8.2022

Podoliak: În „următoarele două sau trei luni” vor fi lovituri precum cea asupra bazei aeriene din Crimeea

Într-o exclusivitate cu The Guardian, Mihhailo Podoliak, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că ar putea exista mai multe atacuri în „următoarele două sau trei luni”, similare cu loviturile misterioase de astăzi asupra unui nod feroviar și a unei baze aeriene din Crimeea.

Deși Ucraina nu și-a revendicat responsabilitatea pentru atacuri – iar Rusia a declarat că un incendiu de marți a declanșat explozii la depozitul de muniții din districtul Djankoi – Podoliak a numit incidentul Djankoi o „reamintire” că „Crimeea ocupată de ruși este despre explozii în depozite și risc mare de moarte pentru invadatori și hoți ”.

21:41 16.8.2022

Încă opt soldați ruși suspectați de crime de război la Bucea

Serviciul de securitate ucrainean a identificat încă opt soldați ruși suspectați de crime de război la Bucea.

Cei opt militari, majoritatea din unitatea 6720 a serviciului federal al gărzii naționale a Federației Ruse, sunt acuzați de jefuirea proprietăților și a caselor abandonate.

„Acești soldați ruși au jefuit „trofee” pentru ei înșiși – computere și aparate de uz casnic, bijuterii, gadget-uri, haine, alimente etc.”, se arată în comunicatul transmis pe Telegram.

„Este documentat că mai târziu făptașii au trimis bunurile furate rudelor lor prin trimiteri poștale din orașul belarus Mozir”.

19:10 16.8.2022

Oraș din apropierea centralei nucleare de la Zaporojie, bombardat

Orașul Nikopol, situat pe malul opus de centrala nucleară de la Zaporojie, a fost din nou bombardat de armata rusă, au transmis autoritățile ucrainene marți, citate de CNN.

Mai multe zone rezidențiale au fost lovite de rachetele rusești, iar 4 oameni au fost răniți, a declarat Valentin Reznicenko, șeful administrației militare regionale din Dnipropetrovsk.

Potrivit acestuia, aproximativ 20 de rachete de tip GRAD și 10 focuri de artilerie au venit dinspre direcția centralei nucleare de la Zaporojie.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG