Linkuri accesibilitate

Raed Arafat: Dacă nu mai respectăm regulile, riscul e să vedem un impact major


Raed Arafat

Coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a atras atenția că, în condițiile în care de vineri am intrat în prima etapă de relaxare a măsurilor, o creștere a cazurilor de coronavirus „poate să apară în următoarele 7-14 zile” dacă regulile nu vor fi respectate.

Responsabilitatea a fost transferată la cetățeni, e la noi toți”, a subliniat el, argumentând în favoarea purtării măștii. „Am văzut oameni care poartă masca, oameni care nu poartă. Fiecare dintre noi trebuie să atenționăm pe cei care care nu respectă regulile, elegant, respectuos", a precizat secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne.

În condițiile în care circa o sută de persoane au protestat vineri seară în Piața Victoriei din București, Raed Arafat a îndemnat populația să nu mai creadă teorii ale conspirației ce sunt rostogolite pe rețele de socializare.

Încă auzim acest lucru, că virusul nu există. Dacă nu mai respectăm regulile, riscul e să vedem un impact major”, a spus Arafat.

Oficialul a subliniat că economia este la fel de afectată de un număr mare de infectări cât și de măsurile restrictive impuse în ultima perioadă.

Măsurile afectează economia, dar și virusul dacă se răspândește afectează economia în mod serios. Trebuie să avem grijă la măsurile pe care le implementăm, dacă vrem că activitatea să continue. Am început să aud și vorbe despre vaccinare, că noi nu avem nevoie. Încă nu a apărut un vaccin, vine și riscul gripei sezoniere, vor fi două boli mortale. Va trebui să facem o campanie de vaccinare mai amplă”, a subliniat Raed Arafat.

Câteva sute de persoane, adepte ale teoriei conspiraționiste și care neagă existența coronavirusului, s-au adunat vineri seară în Piața Victoriei din Capitală, într-un protest „anti-dictatură”, cu încălcarea tuturor regulilor de protecție împotriva virusului. Protestul este susținut de personaje promovate de propaganda rusă.

Protestatarii sunt mobilizați de persoane promovate de propaganda Kremlinului și sfidează orice măsuri de protecție: încalcă distanța de 1,5 metri cerută de legislație, nu poartă măști de protecție, se îmbrățișează și socializează în grupuri mari. Unii sunt îmbrăcați în haine populare, alții în sutane preoțești și promovează mesaje conspiraționiste.​

Citește și:

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG