Linkuri accesibilitate

Raed Arafat: Nu avem discuţii despre restricții suplimentare


Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a afirmat vineri că nu există discuţii pentru impunerea unor noi măsuri sanitare suplimentare, dar a îndemnat populaţia să respecte restricţiile existente pentru că acestea previn răspândirea chiar şi a noii tulpini.

"Nu avem discuţii despre condiţii suplimentare, dar sper ca lumea să respecte, de Anul Nou, de Revelion, restricţiile care există. Noua tulpină a început să apară şi în alte ţări, dar nu cred că este evitabil să apară şi la noi, dar important este să respectăm măsurile actuale, pentru că acestea previn răspândirea inclusiv a noii tulpini", a declarat Raed Arafat, citat de Agerpres.

Sâmbătă, și președintele Iohannis a arătat că nicio măsură nouă nu va fi introdusă special pentru sărbătorile de iarnă, dar președintele a insistat că este obligatoriu să fie respectate cele în vigoare pentru a evita o înrăutățire a situației.

"Aceste restricții sunt obligatorii, nu este ceva opțional. Vă rog să vă conformați dacă nu doriți să ajungeți de sărbători la spital", a subliniat șeful statului.

Din 27 decembrie va fi demarată campania de vaccinare împotriva Covid-19 cu o primă tranșă de 10.000 de vaccinuri dezvoltate de Pfizer/BioNTech și omologate de Agenția Europeană a Medicamentului.

XS
SM
MD
LG