Linkuri accesibilitate

O rafinărie din Rusia, avariată de un atac ucrainean cu drone. Zeci de drone ucrainene doborâte în mai multe regiuni


Un atac ucrainean cu drone a lovit rafinăria rusească din Tuapse.
Un atac ucrainean cu drone a lovit rafinăria rusească din Tuapse.

Rafinăria rusă de petrol Tuapse din Marea Neagră, din regiunea Krasnodar, deținută de gigantul petrolier Rosneft, a fost avariată într-un atac ucrainean cu drone peste noapte, au transmis luni oficialii din regiunii.

Resturile unei drone care a fost doborâtă de Rusia au declanșat un incendiu la rafinărie, care a fost între timp ținută sub control, a declarat administrația regională pe aplicația de mesagerie Telegram, transmite Reuters.

Oficialii ruși au mai spus că nu au existat victime după ce canalele de știri rusești SHOT și Mash Telegram au raportat că o serie de explozii au fost auzite în apropierea rafinăriei Tuapse la primele ore ale zilei de luni.

Sistemele de apărare aeriană ale Rusiei au distrus opt drone lansate de Ucraina în apropierea orașului Tuapse de la Marea Neagră, unde gigantul petrolier rus Rosneft are o rafinărie, a declarat Serghei Boiko, șeful districtului Tuapse din regiunea Krasnodar, pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Nu au fost detectate pagube la infrastructură sau clădiri rezidențiale și nu au existat victime”, a mai spus Serghei Boiko.

Rafinăria Tuapse a fost ținta mai multor atacuri aeriene ucrainene de la începutul războiului pe care Rusia l-a lansat împotriva vecinului său mai mic în 2022.

Canalele de știri rusești SHOT și Mash Telegram au raportat că o serie de explozii au fost auzite în apropierea rafinăriei luni dimineața.

Ministerul rus al Apărării anunțase anterior că sistemele sale de apărare aeriană au distrus luni dimineața cel puțin 80 de drone lansate de Ucraina, inclusiv opt în apropiere de Tuapse.

Ministerul rus al Apărării a precizat că mai mult de jumătate dintre dronele ucrainene doborâte, 47, au interceptate deasupra regiunii Rostov din sud-vest.

De asemenea, 17 drone ucrainene ar fi fost doborâte deasupra Mării Negre și Mării Azov, opt deasupra regiunii Krasnodar și drone unice deasupra regiunilor Belgorod, Voronej și Smolensk.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG