Linkuri accesibilitate

Armata rusă a lovit puternic orașul Herson. Zelenski: Bătălia pentru soarta Ucrainei continuă


În zona orașului Herson se dau lupte grele între ucraineni și ruși
În zona orașului Herson se dau lupte grele între ucraineni și ruși

Conducerea militară ucraineană din orașul Herson a declarat pe 3 decembrie că orașul se află sub „foc puternic” din partea forțelor ruse de pe „malul stâng ocupat temporar” al râului Nipru, iar o persoană a fost ucisă în atacuri.

Roman Mrochka, șeful administrației militare a Hersonului, a cerut locuitorilor să caute un adăpost sigur și să evite spațiile deschise.

Ulterior, el a actualizat cifra victimelor pentru a spune că o persoană a fost ucisă și trei au fost rănite după ce o clădire cu mai multe etaje a fost bombardată.

Armata ucraineană a declarat la începutul zilei de 3 decembrie că a distrus peste noapte 10 drone rusești.

Volodimir Zelenski a declarat, duminică, în discursul său zilnic, că toată lumea ar trebui să îşi amintească faptul că bătălia pentru soarta Ucrainei continuă şi că ucrainenii au nevoie de sprijn în fiecare zi.

„Astăzi, ocupanţii ruşi au lovit din nou la Herson. Atacuri brutale. Direct asupra oraşului... Case. Străzi. Spitalele noastre. Deocamdată, s-a raportat moartea a două persoane. Condoleanţele mele familiilor şi prietenilor. Toţi răniţii au primit asistenţa necesară. În total, numai în această zi, şi numai în regiunea Herson, au avut loc peste 20 de bombardamente ruseşti - similare celor din Herson, de natură pur teroristă”, a anunțat Zelenski.

Președintele ucrainean a mai spus că sunt lupte intense în zeci de zone de-a lungul întregii linii a frontului.

„Cele mai intense sunt în zonele Maryinka, Avdiivka şi Bahmut. Cu toate acestea, este dificil şi în sud şi în regiunea Harkov. Şi fiecare oraş din Ucraina, unde astăzi a fost o zi relativ liniştită... Toţi cei care se află acum în spate. Toţi cei care îşi pot permite să petreacă timp acasă. Toată lumea ar trebui să-şi amintească faptul că bătălia pentru soarta Ucrainei continuă. Nu este pe reţelele de socializare, nu în dispute pe teme politice, nu în certuri”, a spus Zelenski.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG