Linkuri accesibilitate

Locuitorii capitalei ucrainene au rămas fără apă după utlimele atacuri rusești cu rachete asupra Kievului
Locuitorii capitalei ucrainene au rămas fără apă după utlimele atacuri rusești cu rachete asupra Kievului

Război în Ucraina | Kievul, lăsat fără apă după atacul rusesc cu rachete. Minorii ruși puși să coase la școală haine pentru soldați

Mai multe explozii au fost auzite luni dimineață în capitala Ucrainei, Kiev. În Harkov, armata rusă ar fi atacat puncte cheie de infrastructură, susțin autoritățile locale ucrainene.

16:40 31.10.2022

Ministerul rus al Apărării: mobilizarea parțială este finalizată

Ministerul rus al Apărării a anunțat că mobilizarea parțială, folosită pentru a trimite întăriri în Ucraina, ca parte a ceea ce Rusia numește „operația sa militară specială”, s-a încheiat.

Au fost oprite toate activitățile legate de recrutarea pentru serviciul militar de către comisariatele militare, împreună cu autoritățile executive ale entităților constitutive ale Federației Ruse, ale cetățenilor din rezervă. Pregătirea și livrarea citațiilor sunt oprite. Stațiile și sediile de alertă, punctele de colectare pentru cetățenii comisariatelor militare, precum și clădirile și structurile alocate prin decizii ale autorităților executive ale entităților constitutive ale Federației Ruse, utilizate pentru măsuri de mobilizare parțială, sunt supuse eliberării pentru funcționare sau utilizare pt. scopul lor anterior. De asemenea, conform instrucțiunilor, întreg personalul comisariatelor militare implicat în asigurarea mobilizării parțiale are ordin să revină începând cu data de 31 octombrie a acestui an. pentru a-și îndeplini sarcinile ca de obicei. În viitor, activitatea comisariatelor militare pentru recrutarea Forțelor Armate ale Federației Ruse va fi organizată numai prin acceptarea voluntarilor și a candidaților la serviciul militar conform contractului”, potrivit unei declarații emisă de ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu.

16:17 31.10.2022

Premierul Republicii Cehe a vizitat Ucraina imediat după atacul cu rachete rusești asupra Kievului

Petr Fiala a împărtășit o postat o imagine cu el și cu oficiali plimbându-se prin Kiev și o alta dând mâna cu premierul ucrainean Deni Șmihal.

„Ucrainenii luptă nu numai pentru țara lor, ci și pentru întreaga Euroă. Sprijinul nostru trebuie să continue”, a scris el pe Twitter.

15:09 31.10.2022

Rusia dezminte acuzațiile potrivit cărora agenți ai săi ar fi piratat telefonul lui Liz Truss

Kremlinul neagă acuzațiile potrivit cărora agenți ai săi ar fi piratat telefonul fostul premier britanic, Liz Truss, pentru a avea acces la informații sensibile cu privire la Ucraina, scrie The Guardian.

Fostul secretar de stat pentru afaceri externe al Marii Britanii, Lizz Truss, a ocupat ulterior funcția de premier timp de 44 de zile.
Fostul secretar de stat pentru afaceri externe al Marii Britanii, Lizz Truss, a ocupat ulterior funcția de premier timp de 44 de zile.

Dezvăluirea cu privire la piratarea telefonului lui Liz Truss, în calitate de șefă a diplomației britanice, devenită ulterior premier, a fost făcută de The Mail on Sunday. Incidentul a fost minimalizat la acea vreme de fostul premier Boris Johnson.

„Din păcate, e un deficit de informație care să poată fi tratată drept serioasă pe această temă în presa britanică. Tratăm astfel de informații ca 'yellow press'” , au transmis reprezentanții Kremlinului.

13:01 31.10.2022

Cea mai mare parte a Kievului, fără apă, ca urmare a atacurilor rusești din capitală

Aproximativ 80% din locuitorii Kievului nu au acces direct la apă, ca urmare a atacurilor armatei ruse din capitala Ucrainei, susține primarul Vitali Klitschko.

Mai multe explozii au fost auzite luni dimineață în Kiev și în regiunea capitalei, atacurile fiind îndreptate asupra unor puncte cheie de infrastructură, potrivit autorităților ucrainene.

Aproximativ 80% din locuitorii Kievului nu au acces direct la apă, ca urmare a atacului îndreptat asupra unei stații de alimentare cu energie electrică, potrivit lui Vitaly Klitshcko, citat de Associated Press. Oamenii au fost sfătuiți să își procure și să își stocheze apă de la cele mai apropiate stații de pompare.

Autoritățile locale și echipe de specialiști lucrează la asigurarea din nou a alimentării cu curent a stațiilor de pompare și furnizare a apei, iar în câteva ore apa va fi din nou disponibilă într-unele dintre cartiere, a mai spus primarul Kievului.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG