Linkuri accesibilitate

Locuitorii capitalei ucrainene au rămas fără apă după utlimele atacuri rusești cu rachete asupra Kievului
Locuitorii capitalei ucrainene au rămas fără apă după utlimele atacuri rusești cu rachete asupra Kievului

Război în Ucraina | Kievul, lăsat fără apă după atacul rusesc cu rachete. Minorii ruși puși să coase la școală haine pentru soldați

Mai multe explozii au fost auzite luni dimineață în capitala Ucrainei, Kiev. În Harkov, armata rusă ar fi atacat puncte cheie de infrastructură, susțin autoritățile locale ucrainene.

07:03 31.10.2022

Rusia: Dronele care au atacat portul Sevastopol ar fi trecut prin culoarul pentru cereale

Ministerul rus al Apărării susține că a recuperat şi examinat epavele dronelor folosite în atacul de sâmbătă dimineaţa asupra navelor Flotei ruse a Mării Negre în portul Sevastopol. După analiza, Moscova spune că dronele au fost lansate de armata ucraineană din zona oraşului Odesa şi au zburat de-a lungul coridorului maritim securizat pentru exportul cerealelor ucrainene, înainte de a schimba direcţia spre portul din Crimeea, transmit Reuters şi AFP.

Potrivit ministerului rus, examinarea dronelor relevă că acestea erau dotate cu echipamente de navigaţie canadiene. Acesta mai afirmă că atacul a fost executat cu 16 drone şi a fost coordonat de specialişti britanici, acuzaţie negată de Londra, potrivit Agerpres.

Ucraina susține, la rândul său, că Rusia ar fi înscenat exploziile de la Sevastopol pentru a avea un pretext pentru retragerea din acorduk internațional privind transportul cerealelor, intermediat de ONU.

07:32 31.10.2022

Rusia se declară deschisă la negocieri de pace, cu condiții

Rusia este pregătită pentru negocieri de pace, dacă Occidentul „ține cont pe deplin de interesele” Rusiei și de securitatea acesteia și „oferă unele abordări serioase care vor contribui la dezamorsarea tensiunilor”, a transmis duminică ministrul rus de externe Serghei Lavrov, citat de agenția de presă de stat rusească RIA Novosti.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov.
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

La rânduș său, purtătorul de cuvânt al Moscovei, Dmitri Peskov, a spus, duminică, că Putin și președintele american Joe Biden ar putea „discuta despre garanțiile de securitate ale Rusiei”, dar pentru astfel de discuții SUA ar trebui să aibă disponibilitatea de a reveni la „situația din decembrie-ianuarie”.

07:55 31.10.2022

Armata ucraineană: Rusia ar intenționa să transfere artileria grea din Herson

Rusia ar intenționa să transfere o parte a artileriei grele din regiunea Herson, potrivit unui raport emis duminică seară de Statului Major general al Armatei ucrainene, scrie The Guardian. Forțele și echipamentele de artilerie ar urma să fie mutate, cel mai probabil, spre alte linii ale frontului.

O parte a artileriei grele rusești urmează să fie transferată din zona Herson.
O parte a artileriei grele rusești urmează să fie transferată din zona Herson.

În același timp, guvernatorul rus al regiunii, Kirill Stremousov, a transmis pe Telegram că situația de pe frontul din Herson rămâne neschimbată. El a afirmat, pe de altă parte, că pe malul drept al râului Nipru, care desparte regiunea în două, populația este în siguranță.

08:53 31.10.2022

Zelenski: Nu au mai fost întreruperi bruște, la scară largă, a curentului electric, dar avem în continuare un deficit de producție

Chiar dacă duminică nu s-au înregistrat întreruperi bruște, la scară largă a furnizării curentului electric, Ucraina se confruntă în continuare cu un deficit de generare a electricității, a transmis președintele Volodimir Zelenski în discursul său de duminică seară.

Volodimir Zelenski îndeamnă în continuare ucrainenii la un consum raționalizat al curentului electric, din cauza războiului.
Volodimir Zelenski îndeamnă în continuare ucrainenii la un consum raționalizat al curentului electric, din cauza războiului.

„În general, nu au fost blackout-uri de urgență astăzi, în țară, am reușit să restabilim posibilitatea tehnică de a furniza energie electrică, după atacurile rusește din cursul săptămânii. Dar deficitele de generare (de electricitate, n.red.) persistă, așa că e nevoie în continuare să continuăm să consumăm frugal electricitate și să menținem restricțiile pentru stabilizarea sistemului”, a spus Volodimir Zelenski.

Ucraina s-a confruntat în ultimele două săptămâni cu mai multe probleme serioase cu privire la furnizarea electricității și ar fi pierdut până la 40% din capacitatea de producție a energiei electrice, ca urmare a atacurilor rusești din ultima perioadă.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG