Linkuri accesibilitate

Cel puțin 30 de oameni au fost confirmați morți duminică în urma atacului cu rachetă al Rusiei asupra unui bloc din orașul ucrainean Dnipro.

Război în Ucraina | Cel puțin 30 de morți la Dnipro, inclusiv un copil

Zeci de oameni au murit în Ucraina după ce o rachetă lansată de forțele Rusiei a lovit un bloc cu nouă etaje din orașul Dnipro, în zona central-sudică a țării, pe râul Nipru.

16:05 15.1.2023

Zelenski: 25 de morți la Dnipro, inclusiv un copil. 73 de răniți, inclusiv 13 copi

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis duminică, la ora 15:18, pe contul său de Telegram, că numărul morților în urma prăbușirii blocului din Dnipro lovit sâmbătă de o rachetă a Rusiei a ajuns la 25.

Serviciile de urgență ale Ucrainei anunțaseră la ora locală 13:00 că 22 de persoane, inclusiv un copil, muriseră în urma atacului cu rachetă asupra blocului de locuințe din Dnipro (zona central-estică a Ucrainei), transmitea CNN.

Potrivit postării președintelui Zelenski, 39 de persoane au fost salvate, inclusiv 6 copii și erau căutate în continuare 43 de persoane.

Blocul lovit de o rachetă a Rusiei la Dnipro a fost distrus în totalitate între etajele 2 și ultimul etaj, etajul 9. Imagine din 15 ianuarie 2023
Blocul lovit de o rachetă a Rusiei la Dnipro a fost distrus în totalitate între etajele 2 și ultimul etaj, etajul 9. Imagine din 15 ianuarie 2023

14:05 15.1.2023

Rusia: Rachetele lansate sâmbătă „și-au atins obiectivele”

Fără a menționa Dnipro, unde o cel puțin 21 de oameni au murit după ce o rachetă lansată de Rusia a lovit un bloc de nouă etaje, Ministerul rus al Apărării a oferit detalii despre atacurile de sâmbătă asupra Ucrainei.

Într-o declarație citată de Reuters, Ministerul afirmă că forțele sale au lansat, sâmbătă, un val de rachete împotriva unor obiective militare și de infrastructură ale Ucrainei. „Toate obiectele desemnate au fost lovite. Țintele atacului au fost atinse”, afirmă oficialii ruși.

Echipele de salvare au intervenit în timpul nopții și duminică în căutarea supraviețuitorilor după ce un bloc cu 9 etaje din orașul ucrainean Dnipro a fost distrus de o rachetă lansată sâmbătă de forțele ruse.
Echipele de salvare au intervenit în timpul nopții și duminică în căutarea supraviețuitorilor după ce un bloc cu 9 etaje din orașul ucrainean Dnipro a fost distrus de o rachetă lansată sâmbătă de forțele ruse.

12:05 15.1.2023

Numărul morților din blocul distrus sâmbătă la Dnipro a ajuns la 21

Cel puțin 21 de persoane au murit, 35 sunt în continuare căutate sub dărâmături și 73 sunt rănite, a anunțat, duminică, șeful consiliului regional Mikola Lukașuk, într-o postare pe Telegram citată de Reuters.

Echipele de salvare caută încă eventuali supraviețuitori, după ce o rachetă rusă a distrus, sâmbătă, un bloc de locuințe de nouă etaje din Dnipro (zona central-estică a Ucrainei).

În prima parte a zilei, numărul anunțat al deceselor fusese de 20.

Cel puțin 20 de oameni au fost uciși de racheta rusească ce a lovit un bloc de locuințe în orașul Dnipro
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:32 0:00

11:46 15.1.2023

Generalul (r) Ben Hodges: Lui Prigojin nu îi pasă câți mercenari Wagner mor. Rusia nu are un plan coerent

Generalul american (r) Ben Hodges, fost comandantul al Forțelor Terestre ale SUA din Europa, declară într-un interviu pentru RFE/RL că una dintre explicațiile pentru care grupul de mercenari Wagner (Vagner) insistă să nu renunțe la cucerirea zonei Bahmut – Soledar (cele două localități se află la o distanță de 15 kilometri), în estul Ucrainei, este a obține o victorie simbolică. Iar câți mercenari mor pentru asta, nu este relevant pentru liderul grupului Wagner, apropiatul lui Vladimir Putin, Evgheni Prigojin, spune Ben Hodges

„Recent, a ieșit la iveală și faptul că în regiune există mine de sare și ghips semnificative. Și domnul Prigojin a vorbit chiar despre asigurarea resurselor de acolo. Nu știu însă dacă va fi foarte reconfortant pentru familiile miilor de oameni care au fost uciși acolo să știe că adevăratul obiectiv al domnului Prigojin nu a fost o zonă importantă din punct de vedere strategic, ci minele de ghips”, spune generalul în rezervă, care lucrează acum cu Human Rights First, o organizație neguvernamentală din Statele Unite.

În opinia acestuia, întreaga operațiune a Rusiei din zona Bahmut relevă lipsa de coerență a acțiunilor forțelor ruse.

Vineri, ministerul Apărării de la Moscova a anunțat cucerirea orașului Soledar. Evgheni Prigojin a intervenit imediat pentru a spune că, de fapt, mercenarii săi au purtat luptele de aici.

Ulterior, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski transmitea că încă se poartă luptă la Soledar, afirmație confirmată, sâmbătă, de guvernatorul regional.

 Orașul asediat Bahmut se pregătește pentru o iarnă grea
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:32 0:00

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG