Presa rusă: Un soldat rus care a luptat în război este suspectul principal în cazul incendiului care a ucis 15 persoane
Stanislav Ionkin, în vârstă de 23 de ani, a fost arestat sub suspiciunea de a fi provocat un incendiu uriaș la o cafenea din orașul rus Kostroma, care a ucis 15 persoane în noaptea de 5 noiembrie.
El a fost rănit și s-a întors de pe frontul din Ucraina în luna august, transmite Kyiv Independent, citând presa rusă.
Novaya Gazeta Europe, un ziar rus independent, a citat surse din cadrul forțelor de ordine care au declarat că suspectul a tras de mai multe ori cu un pistol de semnalizare în interiorul localului, provocând un incendiu.
Potrivit Novaya Gazeta, cafeneaua aparține unui deputat local din Rusia Unită, partid aflat la putere în Rusia.
Ucraina a primit 90 de tancuri T-72
Ucraina a primit 90 de tancuri T-72, a anunțat sâmbătă președintele Volodimir Zelenski, mulțumind partenerilor săi internaționali pentru această livrare.
„Suntem sincer recunoscători Olandei, Statelor Unite și Republicii Cehe pentru că ne-au oferit un sprijin semnificativ și urgent necesar - 90 de tancuri T-72. Forțele armate ale Ucrainei avansează și au nevoie de acest echipament”, a scris el pe Twitter.
Volodimir Zelenski despre discuțiile de pace
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus vineri seară că nu vede nicio dorință din partea Moscovei de a negocia încetarea războiului împotriva țării sale, deoarece Rusia trimite în continuare zeci sau sute de mii de oameni să lupte.
„Acum suntem pregătiți pentru pace, o pace corectă și echitabilă. Am declarat de mai multe ori formula pentru aceasta”, a spus Zelenski, adăugând că, înainte de toate, Rusia trebuie să respecte frontierele Ucrainei și integritatea teritorială a acesteia, în conformitate cu legislația ONU.
Șeful statului ucrainean a acuzat Rusia că induce pe toată lumea în eroare cu negocierile privind încetarea conflictului oferite recent și interlocutorilor străini.
„Rusia continuă să adune oameni în regiunile sale și pe teritoriile noastre ocupate pentru a-i lăsa să moară”, a spus președintele ucrainean.
Volodimir Zelenski a cerut în repetate rânduri retragerea completă a trupelor rusești de pe teritoriul ucrainean ca o condiție prealabilă pentru negocierile de pace.
În plus, el a declarat că Rusia trebuie să își asume responsabilitatea pentru campania de teroare împotriva Ucrainei, criminalii de război să fie pedepsiți și Rusia să suporte daunele provocate.
Ucraina transmite Iranului că va suporta consecințe mai mari decât vor fi beneficiile pentru livrarea de drone Rusiei
Consecințele sprijinirii Rusiei în războiul său împotriva Ucrainei sunt mai mari decât beneficiile, este mesajul transmis sâmbătă de Kiev, după ce Teheranul a recunoscut că a furnizat drone, relatează BBC.
„Teheranul ar trebui să înțeleagă că consecințele complicității la crimele agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei vor fi mult mai mari decât beneficiul sprijinului acordat de Rusia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Oleg Nikolenko.
Mesajul vine după ce Iranul a recunoscut pentru prima dată că a furnizat drone Moscovei, însă acest lucru s-ar fi întâmplat numai înainte de începerea războiului.
Țările occidentale spun că Rusia a folosit drone iraniene „kamikaze” pentru a lovi infrastructura critică din Ucraina, dar Iranul și Moscova au negat anterior acest lucru. Penele de curent au afectat o mare parte din Ucraina după atacurile asupra centralelor electrice.
Oficialii occidentali au acuzat Iranul că a furnizat drone Rusiei și că a pus la dispoziție personal la sol pentru a antrena piloții ruși de drone.
Anterior, Teheranul a negat acuzațiile, dar sâmbătă ministrul iranian de externe a declarat că „un număr mic” a fost trimis la Moscova. „Am furnizat un număr limitat de drone Rusiei cu multe luni înainte de războiul din Ucraina”, a declarat Hossein Amir-Abdollahian.
SUA, UE și Marea Britanie au impus sancțiuni Iranului pentru că a furnizat drone Rusiei pentru a fi folosite în conflict.