Linkuri accesibilitate

O zonă rezidențială din Zaporojie a fost grav avariată de o rachetă rusească. Fotografie făcută în 9 octombrie 2022. REUTERS/Stringer
O zonă rezidențială din Zaporojie a fost grav avariată de o rachetă rusească. Fotografie făcută în 9 octombrie 2022. REUTERS/Stringer

Război în Ucraina | Cel puțin 17 persoane au fost ucise în Zaporojie. Casa Albă: SUA vor continua să furnizeze arme Ucrainei

Ziua 228 de război. Vladimir Putin a ordonat ca Podul Kerci, care face legătura cu Crimeea, să fie păzit de forțele de securitate în urma exploziei de sâmbătă. Rușii au bombardat orașul Zaporojie, unde 17 persoane au fost ucise.

17:26 9.10.2022

Ucraina cere mai multe arme pentru apărarea teritoriilor ocupate de ruși

Ministrul de externe al Ucrainei, a îndemnat, duminică, țările occidentale să furnizeze sisteme de apărare aeriană și antirachetă în urma bombardamentelor rusești în orașul Zaporojie, din sud-estul Ucrainei, potrivit The Guardian.

„Rusia își continuă teroarea cu rachete împotriva civililor din Zaporizhzhia. 12 atacuri în zone rezidențiale peste noapte, cel puțin 12 morți și mulți alți răniți. Avem nevoie urgentă de mai multe sisteme moderne de apărare aeriană și antirachetă pentru a salva vieți nevinovate. Îndemn partenerii să grăbească livrările”, a scris Ministrul de Externe Ucrainean pe Twitter.

15:33 9.10.2022

Dezastrul de la Zaporojie in imagini

Ministerul ucrainean al Apărării a postat imagini de la atacul cu rachete asupra orașului Zaporojie. În mesaj se arată că dacă ar fi avut sisteme antirachetă moderne, Ucraina ar fi putut preveni astfel de tragedii.

14:08 9.10.2022

Rușii au trimis scafandri să evalueze pagubele de la Podul Kerci, avariat sâmbătă

Scafandri ruşi examinează duminică, dinspre mare, podul Kerci, o infrastructură-cheie care leagă Rusia de Crimeea, care a fost avariat în urma unei explozii puternice, pe care autorităţile au atribuit-o unui camion-capcană, relatează AFP.

„Am solicitat o evaluare de la scafandrii noştri. Vor începe lucrul la ora şase dimineaţa”, a anunţat, sâmbătă seara, vicepremierul rus Marat Khusnullin.

Potrivit acestuia, „primele rezultate” ale acestei examinări subacvatice sunt aşteptate duminică.

Traficul auto şi feroviar a fost reluat sâmbătă la câteva ore după explozia care a aruncat în mare una dintre benzile podului, construit cu mulţi bani şi inaugurat de Vladimir Putin în 2018.

Ministerul rus al Transporturilor a indicat duminică că trenurile de pasageri din Crimeea în Rusia circulă ”conform planului obişnuit”.

Autorităţile ruse au atribuit explozia, soldată cu trei morţi, unui camion-capcană deţinut de un locuitor al regiunii ruse Krasnodar. Moscova nu a acuzat imediat Ucraina pentru organizarea atacului, iar oficialii ucraineni nu au revendicat oficial responsabilitatea.

14:01 9.10.2022

Vladimir Putin spune că Rusia vrea să participe la rezolvarea problemelor alimentare globale

Rusia este pregătită să participe la rezolvarea problemelor alimentare globale şi să ajute în special ţările cele mai sărace, a declarat duminică preşedintele Vladimir Putin în discursul video susţinut cu ocazia Zilei Muncitorilor din Agricultură şi Industria de Prelucrare, relatează agenţia de presă rusă TASS, preluată de Reuters

„Răspundem integral cererii interne de produse de bază, esenţiale şi asigurăm securitate alimentară credibilă. În plus, ne dezvoltăm potenţialul de export şi - aş dori să subliniez acest lucru - suntem pregătiţăi să ne aducem contribuţia în depăşirea provocărilor alimentare globale şi să oferim asistenţa necesară celor mai sărace naţiuni în curs de dezvoltare”, a afirmat Putin în discursul său.

Putin a mai spus că aceste realizări sunt rezultatul direct al eforturilor muncitorilor din agricultură şi din industria de prelucrare, a căror muncă este dificilă, dar foarte importantă şi responsabilă.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG