Linkuri accesibilitate

Manifestație în Ucraina în timpul unui meci de fotbal, cu un banner pe care scrie „Herson este Ucraina”
Manifestație în Ucraina în timpul unui meci de fotbal, cu un banner pe care scrie „Herson este Ucraina”

Război în Ucraina | Rusia deportează populația civilă din Herson. Zelenski: „Vom crea un tribunal pentru agresiunea criminală rusă”

Ziua 233 a invaziei. Autorităţile de ocupaţie ruse din regiunea Herson, în sudul Ucrainei, au cerut Moscovei să organizeze evacuarea civililor din acest teritoriu anexat la sfârşitul lui septembrie. Zelenski spune că va înființa un tribunal pentru judecarea ororilor războiului.

08:41 14.10.2022

Orașul Zaporojie, lovit vineri dimineață cu trei rachete S-300

Forțele rusești au lovit vineri dimineață orașul Zaporojie cu trei rachete S-300, a anunțat guvernatorul regiunii Zaporojie, Oleksandr Starukh, transmite The Kyiv Independent. Atacul a vizat infrastructura, a provocat incendii, dar nu sunt victime.

09:20 14.10.2022

Kievul cere Crucii Roșii să meargă la închisoarea Olenivka din Doneţk

Oficialii ucraineni au cerut Crucii Roșii să efectueze o misiune în închisoarea Olenivka din Doneţk, un lagăr de prizonieri din estul țării ocupat de Rusia, scrie BBC.

„Nu putem pierde mai mult timp. În joc sunt vieți omenești”, a scris șeful de cabinet al preşedintelui Zelenski, Andriy Yermak, pe Twitter.

Luna trecută, Crucea Roșie a încercat să viziteze închisoare, dar a spus ulterior că autoritățile ruse au refuzat accesul.

Închisoarea Olenivka se află sub controlul autorităților susținute de Rusia din Donețk din 2014 și se spune că condițiile sunt extrem de proaste.

În iulie, zeci de prizonieri ucraineni au fost uciși în exploziile care au avut loc în închisoare, iar ulterior ambele părți au dat vina una pe cealaltă. Kievul a spus că închisoarea a fost vizată de Rusia pentru a distruge dovezile de tortură și ucidere.

09:56 14.10.2022

Traficul feroviar este suspendat temporar în regiunea ucraineană Belgorod din cauza unei rachete

Traficul feroviar a fost suspendat vineri dimineaţa în apropiere de Novyi Oskol, un oraş din regiunea Belgorod din Rusia, care se învecinează cu Ucraina, după ce rămăşiţele unei rachete au căzut în apropierea căii ferate, a declarat guvernatorul regional Viaheslav Gladkov, relatează Reuters.

Gladkov a spus pe contul de Telegram că apărărarea antiaeriană a doborât rachete în apropiere de Novyi Oskol, un oraş cu aproximativ 18.000 de locuitori, care se află la aproximativ 90 de kilometri nord de graniţa cu Ucraina.

„Liniile de alimentare sunt deteriorate. Trenurile sunt suspendate temporar”, a spus Gladkov, adăugând că nu au fost victime.

Reuters nu a putut verifica din surse independente informaţiile şi nu a existat nicio reacţie imediată din partea Kievului.

11:13 14.10.2022

Reparațiile la Podul Kerci vor dura până în iulie 2023

Reparaţiile podului Kerci dintre peninsula Crimeea, care a fost avariat într-o explozie sâmbăta trecută, urmează să fie finalizate până în iulie 2023, se arată într-un document publicat pe site-ul Guvernului rus, relatează Reuters.

Podul Kerci a fost avariat sâmbăta trecută într-o explozie pe care Rusia a atribuit-o Ucrainei.

Imagini cu explozia de la Podul Kerci, ce leagă Rusia de Crimeea
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:24 0:00

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG