Linkuri accesibilitate

Manifestație în Ucraina în timpul unui meci de fotbal, cu un banner pe care scrie „Herson este Ucraina”
Manifestație în Ucraina în timpul unui meci de fotbal, cu un banner pe care scrie „Herson este Ucraina”

Război în Ucraina | Rusia deportează populația civilă din Herson. Zelenski: „Vom crea un tribunal pentru agresiunea criminală rusă”

Ziua 233 a invaziei. Autorităţile de ocupaţie ruse din regiunea Herson, în sudul Ucrainei, au cerut Moscovei să organizeze evacuarea civililor din acest teritoriu anexat la sfârşitul lui septembrie. Zelenski spune că va înființa un tribunal pentru judecarea ororilor războiului.

21:37 14.10.2022

Sancțiuni SUA împotriva celor care furnizează muniție Rusiei

Guvernul SUA a declarat că poate impune sancțiuni persoanelor, țărilor și companiilor care furnizează muniție Rusiei sau îi sprijină complexul industrial militar.

Wally Adeyemo, secretarul adjunct al Trezoreriei, a declarat în cadrul unei întâlniri a oficialilor din 32 de țări că departamentul va emite îndrumări pentru a clarifica faptul că Washingtonul este dispus și capabil să impună o astfel de sancțiune, relatează Reuters.

„În această dimineață, Biroul de Control al Activelor Străine al Trezoreriei emite îndrumări care clarifică faptul că suntem dispuși și capabili să sancționăm oamenii, companiile sau țările care furnizează muniție Rusiei sau sprijină complexul militar-industrial al Rusiei.”

Oficiul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) și Biroul pentru Industrie și Securitate al Departamentului de Comerț, a adăugat el, vor emite, de asemenea, o alertă „subliniind acțiunile noastre împotriva complexului militar-industrial al Rusiei și riscuril

21:40 14.10.2022

Putin: Orice ciocnire directă a trupelor NATO cu Rusia ar duce la o „catastrofă globală”

Putin a declarat vineri că orice ciocnire directă a trupelor NATO cu Rusia ar duce la o „catastrofă globală”.

„Sper că cei care spun acest lucru sunt suficient de deștepți pentru a nu lua astfel de măsuri”, relatează Reuters că a spus Putin.

Rusia a lansat cea mai recentă invazie a Ucrainei pe 24 februarie a acestui an.

XS
SM
MD
LG