Linkuri accesibilitate

Protest în Republica Cehă, pentru susținerea Ucrainei invadate de Rusia lui Putin - un copil învelit cu steagul Ucrainei ține o lumânare aprinsă în memoria victimelor ucrainene
Protest în Republica Cehă, pentru susținerea Ucrainei invadate de Rusia lui Putin - un copil învelit cu steagul Ucrainei ține o lumânare aprinsă în memoria victimelor ucrainene

Război în Ucraina | SUA: Ucraina poate recuceri Hersonul. Agenția ONU de control nuclear n-a găsit nicio urmă de „bombă murdară” în Ucraina

Ziua 253 a războiului din Ucraina. Luptele continuă în regiunea de est a țării. Cinci femei şi doi bărbaţi au fost răniţi în urma atacurilor din Harkov, anunță autoritățile ucrainene.

23:52 3.11.2022

Întâlnire a premierului ucrainean cu oficialii ONU pentru pregătirea iernii

Premierul ucrainean Denis Șmihal s-a întâlnit joi cu reprezentanții ONU și SUA pentru a discuta despre trecerea Ucrainei la ceea ce se preconizează a fi o iarnă lungă și grea.

Deja în această săptămână, o mare parte a țării a suferit de pene de curent după ce forțele ruse au vizat infrastructura critică în lovituri cu rachete.

Oficialii se așteaptă doar ca lucrurile să se înrăutățească.

23:30 3.11.2022

Secretarul american al apărării: Ucraina poate recuceri Hersonul

Lloyd Austin, secretarul american al apărării, consideră că forțele ucrainene sunt capabile să recucerească Hersonul.

Austin a numit munca lor „metodică” și eficientă”.

„Cu siguranță cred că au capacitatea de a face asta. Și cel mai important, ucrainenii cred că au capacitatea de a face asta.”

23:27 3.11.2022

Trei rachete și 16 atacuri aeriene

Forțele ruse au lansat astăzi trei rachete și 16 atacuri aeriene și au efectuat peste 40 de atacuri cu sisteme de lansare multiplă cu rachete asupra a peste 25 de așezări, a declarat statul major al forțelor armate ucrainene.

În special, Pavlohrad din regiunea Dnipropetrovsk și Avdiivka și Vuhledar din regiunea Donețk au fost puternic lovite.

23:25 3.11.2022

Schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina

Ucraina și Rusia au mai susținut astăzi un schimb de prizonieri de război, schimbând 107 de prizonieri.

Denis Pușilin, autoproclamatul lider al Republicii Populare Donețk (RPD), pro-rusă, a oferit mai multe detalii despre schimbul de prizonieri care a avut loc astăzi, potrivit unei relatări a agenției de stat ruse Tass.

„Astăzi recuperăm 107 dintre luptătorii noștri din temnițele ucrainene. Revine în Ucraina același număr de prizonieri, în mare parte personal militar.”

Andrei Iermak, șeful de cabinet al președintelui ucrainean, a oferit mai multe detalii despre cei care se întorc în Ucraina.

„Am reușit să facem schimb de cei care au fost răniți grav la Mariupol, băieți cu răni de schije în brațe și picioare. Sunt oameni cu membre amputate și arsuri, care nu-și simt parte din fața lor”, a spus el, citat de Kiev Independent. El a adăugat că 74 dintre militari sunt apărători ai combinatului siderurgic Azovstal din Mariupol.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG