Linkuri accesibilitate

Poliția madrilenă se află în fața ambasadei Ucrainei după o explozie care a rănit un angajat în timp ce manipula o scrisoare - Madrid, Spania, 30 noiembrie 2022. Foto: Reuters/Juan Medina
Poliția madrilenă se află în fața ambasadei Ucrainei după o explozie care a rănit un angajat în timp ce manipula o scrisoare - Madrid, Spania, 30 noiembrie 2022. Foto: Reuters/Juan Medina

Război în Ucraina | Explozie la ambasada Ucrainei din Madrid, un rănit. Forțele rusești atacă sudul Hersonului

Ziua 280 a invaziei. Alerte de raid aerian au fost emise marți în toată Ucraina, inclusiv în capitala Kiev, după avertismentele oficialilor că Rusia pregătește un nou val de atacuri cu rachete.

12:02 30.11.2022

 Atacurile rusești asupra orașului Bahmut au ucis doi civili

Atacurile rusești asupra orașului Bahmut au ucis doi civili și au rănit 11 persoane peste noapte, a spus guvernatorul regiunii Donețk, Pavlo Kirilenko. El a mai spus că obuzele rusești au distrus o grădiniță și cel puțin trei case private în oraș.

11:53 30.11.2022

Rușii au atacat peste noapte o localitate din regiunea Zaporojie

Rușii au atacat peste noapte o localitate din regiunea Zaporojie, a declarat guvernatorul regional, Oleksandr Starukh, transmite The Kyiv Independent.

Un punct de distribuție a gazului a fost lovit și a izbucnit un incendiu, care intre timp a fost stins. Nu au existat victime.

11:43 30.11.2022

Ursula von der Leyen: Ucraina a pierdut peste 100.000 de soldați

Pierderile Ucrainei, potrivit Uniunii Europene, de la începutul invaziei armatei ruse, din februarie, se ridicat la peste 100.000 de militari și peste 20.000 de civili, a anunțat miercuri, într-un mesaj video, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Invazia Ucrainei de către Rusia a adus moarte, devastare și suferințe de nespus. Cu toții ne amintim ororile din Bucha. Se estimează că peste 20.000 de civili ucraineni și 100.000 de militari au fost uciși până acum”, a spus von der Leyen.


09:27 30.11.2022

Ungaria blochează în continuare Comisia Ucraina-NATO

Ungaria va continua să blocheze reuniunile Comisiei Ucraina-NATO atât timp cât drepturile minorităţii maghiare din Ucraina nu vor fi restabilite, a declarat marţi ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, în timpul reuniunii de la Bucureşti a miniştrilor de externe din statele NATO, relatează agenţiile EFE şi MTI, preluate de Agerpres.

De când a început războiul în Ucraina, „toată lumea poate vedea că ţara noastră nu a mai ridicat chestiunea drepturilor ungurilor din (regiunea ucraineană) Transcarpatia'', a subliniat Szijjarto într-o declaraţie acordată postului ungar de ştiri M1.

„Nu aducem această chestiune în discuţie, dar nici nu am uitat-o'', a atras el atenţia, exprimându-şi totodată speranţă că, după ce războiul din Ucraina se va fi terminat, vor putea fi reluate discuţiile pe acest subiect.

Potrivit şefului diplomaţiei ungare, la reuniunea ministerială a NATO care se desfăşoară la Bucureşti a fost înaintată o propunere informală, neînscrisă în vreun document, asupra Comisiei Ucraina-NATO, dar la care Ungaria şi Turcia au refuzat să subscrie.

Însă dineul de lucru la care va participa şi ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, ''poate oferi o platformă adecvată de consultări, aşa cum au cerut statele membre ale NATO'', a adăugat Peter Szijjarto.


MAE de la Kiev a anunţat mai devreme că, pentru a depăşi veto-ul ungar asupra reuniunilor Comisiei Ucraina-NATO la nivel superior celui de ambasadori, secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, a organizat în timpul reuniunii ministeriale de la Bucureşti o reuniune separată pentru miniştrii de externe ai NATO şi Ucrainei.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG