Linkuri accesibilitate

Un locuitor din Kîrîlivka trece pe lângă un tanc rusesc marcat cu litera Z. Fotografie făcută în 30 septemrbie 2022.

Războiul din Ucraina | Noi atacuri ale forțelor ruse în regiunile din est, sud și nord. Kremlinul nu acceptă preț plafonat pentru petrol

Ziua 283 a invaziei: Forțele ruse au planuri de evacuare a civililor din mai multe orașe din regiunea Zaporojie. În această zonă, ucrainenii au desfășurat vineri mai multe operațiuni militare.

12:49 4.12.2022

Lituania trimite în Ucraina încă două obuziere reparate

Lituania a trimis încă două obuziere 2000s în Ucraina după ce le-a reparat, a anunţat Ministerul Apărării de la Vilnius, transmite duminică DPA.

Ministrul lituanian al apărării Arvydas Anusauskas a scris pe Twitter, la finalul lunii noiembrie, că două obuziere erau reparate în Lituania.

Începând din vară în Lituania funcţionează un centru de mentenanţă pentru vehicule de luptă, înfiinţat de doi mari producători germani de arme, Kraus-Maffei Wegmann şi Rheinmetall.

Până în prezent Lituania a reparat şase obuziere, a precizat Anusauskas.

Ministerul Apărării lituanian a anunţat că au fost alocate 2 milioane de euro pentru reparaţii.

 Orașul asediat Bahmut se pregătește pentru o iarnă grea
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:32 0:00

12:43 4.12.2022

Ucraina aplică sancţiuni împotriva a 10 clerici de rang înalt

Ucraina aplică sancţiuni împotriva a 10 clerici de rang înalt care ar avea legături cu o biserică pro-Moscova pe motiv că au fost de acord să colaboreze cu autorităţile de ocupaţie ruse sau au justificat invadarea de către Moscova, a declarat serviciul de securitate, scrie Reuters.

Anunţul făcut sâmbătă este cel mai recent dintr-o serie de măsuri împotriva unei filiale ucrainene a Bisericii Ortodoxe, legată istoric de Moscova. Biserica Ortodoxă din Rusia susţine războiul.

Serviciile de securitate au declarat că cei 10 clerici au convenit în mod diferit să coopereze cu autorităţile de ocupaţie, au promovat naraţiuni pro-ruse şi au justificat agresiunea militară rusă în Ucraina.

18:02 3.12.2022

Noi atacuri asupra a opt regiunilor din estul, sudul și nordul Ucrainei

Forțele ruse au lansat atacuri asupra a opt regiuni ucrainene din estul, sudul și nordul țării, folosind artilerie și rachete pentru a lovi zonele rezidențiale, au declarat sâmbătă oficialii ucraineni, citați de Kyiv Independent.

În regiunea Donețk, un civil a fost ucis în Soledar, în partea de nord a regiunii, iar alți patru au fost răniți, a informat guvernatorul Pavlo Kirilenko.

În regiunea Luhansk, guvernatorul Serhii Haidai a spus că zonele eliberate ale regiunii sunt acum bombardate cu sisteme rusești de rachete S-300, iar „bătălii disperate” au loc în apropiere de Svatove și Kreminna.

17:35 3.12.2022

Vladimir Putin va merge „la momentul potrivit” în Donbas

Vladimir Putin va merge „la momentul potrivit” în Donbas, a anunţat, sâmbătă, Kremlinul, în contextul în care preşedintele rus nu a vizitat încă această zonă din estul Ucrainei pe care a anexat-o la sfârşitul lunii septembrie, fără însă ca armata să o controleze pe deplin.

„La timpul potrivit, desigur, o astfel de vizită va avea loc. Este o regiune a Rusiei”, a declarat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

Regiunea Donbas a fost anexată la finalul lunii septembrie, dar unele părţi sunt controlate şi de autorităţile de la Kiev.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG