Linkuri accesibilitate

SUA, ajutor umanitar suplimentar pentru Ucraina de 205 milioane de dolari


Secretarul de stat american Antony Blinkem, în vizită la Kiev, ianuarie 2023

Statele Unite vor oferi asistență umanitară suplimentară de 205 de milioane de dolari Ucrainei, a declarat vineri secretarul de stat Antony Blinken.

Ajutorul, care va fi distribuit prin intermediul ONG-urilor partenere din regiune, „oferă poporului Ucrainei sprijin critic, inclusiv hrană, apă potabilă sigură, servicii de protecție, educație, mijloace de trai, asistență juridică, adăpost accesibil, îngrijire medicală și multe altele”, a spus Blinken, citat de Reuters.

Banii sunt destinați și refacerii familiilor separate sau strămutate.

Peste 6 milioane de persoane au părăsit Ucraina și peste 5 milioane au fost strămutate în interior de la invadarea Rusiei în februarie 2022.

SUA au oferit până acum Ucrainei peste 2 miliarde de dolari ajutor umanitar de la începutul războiului, în februarie 2022.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG