Linkuri accesibilitate

Jens Stoltenberg: NATO trebuie să asigure în continuare arme Ucrainei pentru contraofensiva împotriva Rusiei


 Susținătorii occidentali ai Kievului se vor întâlni joi la sediul NATO din Bruxelles pentru a primi cele mai recente informații din partea ministrului apărării al Ucrainei cu privire la progresul atacurilor.
Susținătorii occidentali ai Kievului se vor întâlni joi la sediul NATO din Bruxelles pentru a primi cele mai recente informații din partea ministrului apărării al Ucrainei cu privire la progresul atacurilor.

Jens Stoltenberg , secretarul general al NATO, a declarat că membrii alianței trebuie să se asigure că Ucraina primește în continuare suficiente arme pentru a-și continua contraofensiva împotriva Rusiei.

Susținătorii occidentali ai Kievului se vor întâlni joi la sediul NATO din Bruxelles pentru a primi cele mai recente informații din partea ministrului apărării al Ucrainei cu privire la progresul atacurilor, relatează AFP.

„Cel mai evident lucru este să ne asigurăm că au armele, proviziile, întreținerea pentru a continua să conducă ofensiva”, a spus Stoltenberg jurnaliştilor.

El a adăugat că a existat întotdeauna recunoașterea faptului că Ucraina va suferi pierderi pe măsură ce încearcă să spargă liniile rusești puternic fortificate.

„Vor fi victime, de asemenea, când vine vorba de echipamentul modern NATO. Nimeni nu se aștepta să fie zero victime. Realitatea acestui lucru este luptă aprigă, aprigă”, a spus șeful NATO.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți că Ucraina face progrese în contraofensiva împotriva invadatorilor ruși și a prezis că liderii NATO vor spori asistența militară pentru Kiev când se vor întâlni luna viitoare.

Stoltenberg a făcut aceste comentarii în timp ce s-a întâlnit în Biroul Oval cu președintele Joe Biden, care a spus că angajamentul SUA față de NATO este solid.

Administrația Biden a anunțat ulterior un nou ajutor militar în valoare de 325 de milioane de dolari pentru Ucraina.

Stoltenberg a vizitat Casa Albă în contextul întrebărilor privind viitorul mandatului său la șefia NATO.

El ar trebui să plece de la conducerea NATO la sfârșitul lunii septembrie, după nouă ani în funcție, și încă nu s-a ajuns la un consens asupra cine ar trebui să-l înlocuiască.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a spus că Stoltenberg „a făcut o treabă fantastică, o treabă cu adevărat minunată, în această perioadă de istorie” și că „NATO s-a reunit într-un mod pe care nu l-am mai văzut de foarte mult timp”.

Dar ea a spus că Biden „nu a luat încă nicio decizie” cu privire la problema succesiunii liderului NATO.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG