Linkuri accesibilitate

Atac al Rusiei asupra unui punct de livrare a ajutorului umanitar din Herson. Doi răniți


Sâmbătă, artileria rusă a atacat un punct de livrare a ajutorului umanitar în Herson. În urmă cu o seară armata rusă a atacat un „punct de invincibilitate” din Kostiantînivka/Donețk unde oamenii își încărcau mobilele.
Sâmbătă, artileria rusă a atacat un punct de livrare a ajutorului umanitar în Herson. În urmă cu o seară armata rusă a atacat un „punct de invincibilitate” din Kostiantînivka/Donețk unde oamenii își încărcau mobilele.

Rusia a atacat sâmbătă un punct de livrare a ajutorului umanitar din orașul Herson, rănind doi civili, potrivit armatei ucrainene.

„Ocupanții ruși continuă să bombardeze locurile în care civilii primesc ajutor”, a declarat Alexsandr Procudin, șeful Administrației Militare Regionale Herson.

„Două persoane au fost rănite în urma bombardamentelor inamice, o femeie de 41 de ani și un bărbat de 25 de ani”, a adăugat Procudin.

„Aseară, armata rusă a atacat un „punct de invincibilitate” din Kostiantînivka din regiunea Donețk. Ținta de astăzi pentru artileria rusă este un punct de livrare a ajutorului umanitar în Herson.

Un bombardament rusesc cu rază lungă de acțiune a ucis cel puțin 10 civili și a rănit alți 20 în mai multe părți ale Ucrainei vineri, în timp ce un oficial de la Kremlin s-a lăudat că forțele sale sunt pregătite să respingă o contraofensivă ucraineană așteptată.

Numărul morților a crescut la cinci în Kosteantînivka unde a fost dat un atac asupra centrelor de sprijin umanitar unde civilii ucraineni își pot încărca telefoanele la generatoare și pot accesa internetul.

Trei femei și doi bărbați au fost uciși în atacul care a lovit unul dintre „punctele de invincibilitate” ale Ucrainei, transmite Associated Press.

Procurorii au spus că rușii au atacat cu rachete antiaeriene S-300. Civilii care au murit erau refugiați în aceste centre, potrivit guvernatorului Donețk, Pavlo Kirilenko.

Pe măsură ce războiul de artilerie din lunile de iarnă se întinde în a doua primăvară, forțele rusești folosesc tot ce au în dotare: rachete lansate din aer, drone explozive și bombe pentru a ataca cât mai multe regiuni, a declarat purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene ucrainene, Iurii Ignat.

Autoritățile ucrainene au stabilit anul trecut sute de „puncte de invincibilitate”, unde locuitorii afectați de război se pot încălzi, își pot încărca lelefoanele mobile sau pot găsi mâncare.

Serviciile de urgență au transmis că dărâmăturile au fost înlăturate după un astfel de atac nocturn la Bilopillia, oraș din regiunea Sumîi/Ucraina, în apropiere de granița cu Rusia.

Avioanele de luptă rusești au bombardat mai multe zone ale orașului.

Unul dintre avioane a lovit clădirea poliției, iar o școală locală a fost, de asemenea, avariată.

Un ofițer de poliție și un gardian al școlii au fost uciși, iar nouă persoane au fost rănite.

În Krivoi Rog, regiunea Dnipropetrovsk, au avut loc în timpul nopții cinci atacuri cu drone iraniene Shahed, din care forțele de apărare aeriană ucrainene au reușit să doboare una.

În sudul Ucrainei, bombardamentele rusești au ucis o persoană în orașul Herson și au ucis o altă persoană și au rănit alte patru în orașul Bilozerka. Președintele Zelenski a vizitat această regiune joi.

Forțele ruse au atacat vineri porțiunile de nord și de sud ale frontului din estul Ucrainei din regiunea estică Donbas . Rapoartele militare ucrainene descriu lupte grele de-a lungul unei linii care merge de la Lyman la Kupiansk, precum și în sud, la Avdiivka, la periferia orașului Donețk, aflat sub control rus.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG