Linkuri accesibilitate

Atac cu rachete asupra unui bloc de locuințe din Vorojba, la granița cu Rusia


Un bloc din regiunea Sumî distrus de rachetele rusești în martie anul trecut.
Un bloc din regiunea Sumî distrus de rachetele rusești în martie anul trecut.

Un bloc de locuințe a fost atacat luni de rachetele rusești la Vorojba, în regiunea Sumî, la granița cu Rusia.

Dmitro Jîvîțkîi, guvernatorul regiunii Sumî, a anunțat că un bloc de locuințe și infrastructură feroviară din oraș au fost lovite de rachetele ruseși la Vorojba, o localitate din raionul Lebedîn, regiunea Sumî, din nord-estul Ucrainei, transmite The Guardian.

El a scris pe Telegram că în jurul orei locale 14.00 zece obuze au explodat în centrul orașului, unul din atacuri lovind direct într-un bloc de locuințe.

Unul din apartamente a fost complet distrus iar alte trei locuințe au fost avariate grav. Exploziile au distrus și spațiile comerciale.

Conductele de gaz și liniile electrice au fost sparte de schije. Au fost, de asemenea, avariate spațiile feroviare și șinele.

Regiunea Sumîi se află în imediata vecinătate a Rusiei.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG