Linkuri accesibilitate

Ucraina: Peste 500 de militari ruși au fost ucişi sau răniţi recent în Bahmut


Președintele Volodimit Zelenski a declarat recent că Ucraina nu renunță la Bahmut, în ciuda zvonurilor că ar pregăti retragerea.
Președintele Volodimit Zelenski a declarat recent că Ucraina nu renunță la Bahmut, în ciuda zvonurilor că ar pregăti retragerea.

Peste 500 de militari ruşi au fost ucişi sau răniţi în ultimele 24 de ore în timpul bătăliei pentru oraşul Bahmut din regiunea Donbas, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, informează Reuters.

Serhii Cerevati, purtătorul de cuvânt al forţelor militare din est, a declarat că ruşii au lansat 16 atacuri într-o perioadă de 24 de ore, 23 de ciocniri având loc la Bahmut.

„Pe parcursul luptelor, 221 de inamici au fost ucişi şi 314 au suferit răni de diferite grade", a declarat el pentru postul de televiziune al parlamentului naţional.

Din afirmaţiile făcute de Cerevati, pe care Reuters nu le-a putut verifica imediat, nu este clar dacă se referă la pierderile suferite vineri sau în cele mai recente 24 de ore.

Forţele pro-ruse luptă de luni de zile pentru a cuceri Bahmutul. Ambele părţi au recunoscut că au suferit pierderi semnificative, iar cifrele exacte sunt dificil de verificat.

Un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că Kievul a decis să continue luptele la Bahmut deoarece bătălia macină cele mai bune unităţi ale Rusiei.

Pentru Moscova cucerirea Bahmutului este un obiectiv important pentru că ar însemna străpungerea apărării ucrainene şi ar fi un pas spre capturarea întregii regiuni industriale Donbas.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG