Linkuri accesibilitate

Secretarul general al NATO: Bahmutul ar putea cădea în câteva zile


„Rusia aruncă tot mai multe trupe (în luptă). Ceea ce îi lipsește Rusiei în calitate, încearcă să compenseze în cantitate. Au suferit pierderi mari, dar, în același timp, nu putem exclude că Bahmutul ar putea cădea în cele din urmă în zilele următoare”, spune Stoltenberg.
„Rusia aruncă tot mai multe trupe (în luptă). Ceea ce îi lipsește Rusiei în calitate, încearcă să compenseze în cantitate. Au suferit pierderi mari, dar, în același timp, nu putem exclude că Bahmutul ar putea cădea în cele din urmă în zilele următoare”, spune Stoltenberg.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spune că Bahmutul ar putea cădea în mâinile Rusiei în zilele următoare.

„Rusia aruncă mai multe trupe, mai multe forțe și ceea ce îi lipsește Rusiei în calitate, încearcă să compenseze în cantitate. Au suferit pierderi mari, dar, în același timp, nu putem exclude că Bahmutul ar putea cădea în cele din urmă în zilele următoare”.

Discursul a fost ținut de șeful NATO în fața unei întâlniri a miniștrilor apărării din UE în capitala Suediei, Stockholm.

Șeful Alianței militare occidentale, care susține Ucraina, a insistat că „este de asemenea important să subliniem că acest lucru nu reflectă neapărat vreun punct de cotitură al războiului.


„Evidențiază doar că nu ar trebui să subestimăm Rusia. Trebuie să continuăm să oferim sprijin Ucrainei”, a spus el.

Statutul actual al lui Bahmutul este aprig disputat.

Grupul de mercenari Wagner din Rusia a susținut miercuri că a capturat partea de est a orașului.

Anunțul a venit după ce președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că eventuala cădere a Bahmutului va oferi Moscovei un „drum deschis” către estul Ucrainei.

El a explicat marți de ce este atât de important Bahmutul și care este miza nepredării sale către forțele rusești de ocupație.

În cazul în care vor cuceri Bahmutul, trupele rusești vor avea „drum deschis” pentru a captura orașe cheie din estul Ucrainei, a avertizat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu acordat marți CNN, în apărarea deciziei de a menține forțele ucrainene în orașul asediat.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG