Linkuri accesibilitate

Rusia susține că punctul de alimentare al conductei rusești Drujba a fost atacat


Rușii spun că trei rezervoare de petrol de la stația de alimentare a conductei Drujba au fost atacate, dar că nu au existat scurgeri pentru că rezervoarele erau goale.
Rușii spun că trei rezervoare de petrol de la stația de alimentare a conductei Drujba au fost atacate, dar că nu au existat scurgeri pentru că rezervoarele erau goale.

Operatorul de conducte petroliere din Rusia, Transneft, a declarat că un punct de umplere al conductei Drujba, care se îndreaptă spre Europa, într-o zonă de graniță dintre Rusia și Ucraina, a fost vizat de un atac „terorist”, potrivit agenției de presă Tass, preluată de The Guardian.

Transneft a declarat că nimeni nu a fost rănit în incident, pe care l-a numit „atac terorist”, potrivit Reuters.

„Da, într-adevăr, în această dimineață devreme a existat o încercare de a comite un act terorist împotriva sistemului de conducte de petrol Druzhba la stația de alimentare din Briansk”, a declarat purtătorul de cuvânt al Transneft pentru Tass.

„Ca urmare, nimeni nu a fost rănit. Autoritățile competente investighează circumstanțele incidentului.

Baza, un canal Telegram cu legături cu agențiile ruse de aplicare a legii, a raportat că trei rezervoare de petrol de la stația de alimentare a conductei Drujba au fost atacate dar că nu au existat scurgeri pentru că rezervoarele erau goale.

Livrările de petrol rusești prin conducta construită de sovietici nu au fost sancționate, cu toate acestea, țările europene reduc utilizarea rutei pe fondul sancțiunilor tot mai ample împotriva Moscovei.

Conducta Drujba a fost atacată de mai multe ori după începerea a ceea ce Kremlinul consideră o „operațiune militară specială” în Ucraina, în februarie anul trecut, adică invadarea pe scară largă a țării vecine.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG