Linkuri accesibilitate

Danemarca și Țările de Jos vor dona Ucrainei 14 tancuri Leopard 2


 Tancurile Leopard 2A4, care vor fi cumpărate de la o terță parte și recondiționate, urmează să fie livrate în primul trimestru al anului 2024.
Tancurile Leopard 2A4, care vor fi cumpărate de la o terță parte și recondiționate, urmează să fie livrate în primul trimestru al anului 2024.

Danemarca și Olanda vor dona împreună 14 tancuri Leopard 2 Ucrainei, au anunțat joi cele două țări.

Tancurile Leopard 2A4, care vor fi cumpărate de la o terță parte și recondiționate, urmează să fie livrate în primul trimestru al anului 2024, au anunțat cele două țări într-un comunicat comun.

„Este absolut esențial pentru speranța unei Europe pașnice și sigure să nu-i lăsăm pe ucraineni să lupte singuri”, a declarat ministrul interimar al Apărării al Danemarcei, Troels Lund Poulsen, citat de Reuters.

În februarie, Danemarca, Germania și Țările de Jos au anunțat că vor pune în comun resurse pentru a restaura cel puțin 100 de tancuri vechi Leopard 1 din stocurile industriei, pentru a le furniza Ucrainei în acest an și anul viitor.

Pe 24 februarie, la un an de la invadarea Ucrainei, președintele Poloniei, Andrzej Duda, a anunțat că țara sa a livrat Ucrainei primele tancuri Leopard.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG