Linkuri accesibilitate

Cel mai bogat om al Ucrainei cere despăgubiri Rusiei pentru bunurile confiscate


Miliardarul ucrainean Rinat Ahmetov a anunțat că a „inițiat o procedură de arbitraj împotriva Rusiei” în care solicită despăgubiri pentru „bunurile confiscate” în regiunile Donețk și Lugansk.

Ahmetov, cel mai bogat om al Ucrainei, cere despăgubiri de la Rusia pentru toate pierderile care i-au fost aduse între 2014 și 2017 ca urmare a confiscării activelor sale, a intervenției în activitățile sale de afaceri și a investițiilor făcute de autoproclamatele republici Donețk și Lugansk.

Rinat Leonidovici Ahmetov este fondatorul și președintele System Capital Management și președintele clubului de fotbal Șahtior Donețk.

„Rusia trebuie pedepsită pentru crimele sale împotriva Ucrainei și ucrainenilor, care au loc din 2014. Prin urmare, depun o cerere de despăgubire integrală din partea țării agresoare pentru toate pierderile pe care le-am suferit din 2014 în teritoriile ocupate ilegal din Donețk și Regiunile Luhansk”, a declarat el.

„Justiția trebuie restabilită, iar agresorul trebuie tras la răspundere atât financiar, cât și în procesul penal. Voi investi compensația acordată pentru a reconstrui și deschide noi fabrici și fabrici, pentru a crea locuri de muncă și pentru a contribui la creșterea economiei ucrainene”, a adăugat Ahmetov.

Ahmetov a promis că fondurile primite ca compensație pentru pierderi vor fi direcționate către reconstrucția Ucrainei după încheierea războiului.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG