Linkuri accesibilitate

Rusia intensifică apărarea antiaeriană pentru a „contracara” aderarea Finlandei la NATO


  „Scopul schimbărilor viitoare este dezvoltarea forțelor armate, care vizează îmbunătățirea sistemului de apărare aeriană al Federației Ruse”, spune generalul Andrei Demin, comandantul-șef adjunct al forțelor aerospațiale ruse.
 „Scopul schimbărilor viitoare este dezvoltarea forțelor armate, care vizează îmbunătățirea sistemului de apărare aeriană al Federației Ruse”, spune generalul Andrei Demin, comandantul-șef adjunct al forțelor aerospațiale ruse.

Rusia intenționează să sporească apărarea antiaeriană în nord-vestul țării pentru a contracara aderarea Finlandei la NATO.

Rusia intenționează să-și revizuiască forțele de apărare aeriană după ce a câștigat o nouă experiență în războiul din Ucraina și, de asemenea, își va consolida apărarea antiaeriană pentru a contracara aderarea Finlandei la alianța militară NATO, a declarat un comandant al forțelor aerospațiale ale Rusiei.

Locotenentul general Andrei Demin, comandantul-șef adjunct al forțelor aerospațiale, a mai spus că reformele ulterioare ale apărării aeriene ruse au fost „fără îndoială planificate și vor fi implementate”.

Într-un interviu publicat luni în „Steaua Roșie”, publicația oficială a Ministerului Apărării, Demin, comandantul șef adjunct al forțelor aerospațiale, a declarat că forțele de apărare aeriană s-au confruntat cu o serie de provocări în fața atacurilor ucrainene, transmite Reuters.

„Scopul schimbărilor viitoare este dezvoltarea forțelor armate, care vizează îmbunătățirea sistemului de apărare aeriană al Federației Ruse”.

În regiunile ucrainene aflate sub controlul Rusiei au fost înființate unități de apărare aeriană pentru a apăra instalațiile cheie, a spus Demin, în timp ce Rusia a intensificat producția sistemului antidrone RLK-MC.

Rusia, a spus el, a adăugat peste 50 de stații radar mobile și avioane A-50 de avertizare timpurie și control patrulate 24 de ore pe zi, în timp ce instalațiile de rachete și antiaeriene din regiunile de lângă Ucraina au fost consolidate.

Demin a spus că Rusia își va consolida, de asemenea, apărarea după ce Finlanda, care împarte o graniță de 1.340 km cu Rusia, a aderat la NATO, o decizie determinată de invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie 2022.

„În aceste condiții, forțele de apărare aeriană rezolvă probleme de protecție a frontierei de stat din nord-vestul țării, în conformitate cu nivelul crescut de amenințare”, a spus Demin.

De când Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie, anul trecut, în ceea ce ea numește „o operațiune militară specială”, luptele s-au transformat într-un război de artilerie de uzură, cu folosirea extinsă de drone și rachete, punând la încercare apărarea antiaeriană atât a Rusiei, cât și a Ucrainei.

La mai puțin de un an de la solicitarea sa, Finlanda a devenit săptămâna trecută al 31-lea stat membru al NATO, dublând granița alianței nord-atlantice cu Rusia. Cererea sa a fost făcută pe fondul pericolului reprezentat de invazia rusească în Ucraina, care a început pe 24 februarie 2022.

Aderarea Finlandei reprezintă un regres pentru președintele rus Vladimir Putin, care s-a plâns în mod repetat de extinderea NATO.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG