Linkuri accesibilitate

La Vama Siret, Alexandra Masiuchevici, din Kiev, se pregătește să-și ia rămas bun de la tatăl ei.
Bărbatul are 58 de ani și nu poate părăsi Ucraina ca urmare a mobilizării militare generale a bărbaților între 18 și 60 de ani.
La Vama Siret, Alexandra Masiuchevici, din Kiev, se pregătește să-și ia rămas bun de la tatăl ei. Bărbatul are 58 de ani și nu poate părăsi Ucraina ca urmare a mobilizării militare generale a bărbaților între 18 și 60 de ani.

Rusia atacă Ucraina | Cozile din vămi se întind pe zeci de kilometri. Luptele continuă pe mai multe fronturi

În a cincea zi a invaziei asupra Ucrainei, armata rusă a reluat, luni dimineață, după câteva ore de liniște, bombardamentele asupra capitalei Kiev. Cel puțin 360.000 de ucraineni și-au părăsit până acum țara. Mulți continuă să lupte pe străzile orașelor atacate, alături de militarii ucraineni.

Ucraina anunță că 352 de civili, inclusiv 14 copii, au murit de la începerea invaziei ordonate de Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

Potrivit Agenției pentru refugiați a ONU, peste 360.000 de ucraineni și-au părăsit în ultimele zile țara.

Uniunea Europeană (UE) a anunțat, duminică, noi măsuri împotriva Rusiei. În premieră, UE va finanța achiziția și livrarea de armament și echipamente militare pentru o țară aflată sub atac, a anunțat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

UE și-a închis spațiul aerian pentru zborurile rusești și a anunțat interzicerea pe teritoriul său a entităților media rusești Russia Today și Sputnik. UE impune interdicții de export pentru Belarus.

Occidentul condamnă invocarea de către Vladimir Putin a arsenalului nuclear, pe care a anunțat că îl pune în alertă ca urmare a „anunțurilor agresive ale țărilor NATO”.

Autoritățile de la Kiev ar urma să se întâlnească, luni, cu o delegație a Rusiei, la granița dintre Ucraina și Belarus.

22:35 28.2.2022

Un atac cu rachete la marginea Kievului a distrus case și clădiri rezidențiale

Un atac cu rachete dat luni seară deasupra localităților Vasilkov, Bila Țerkva și Kalinovka din regiunea Kievului a distrus un cămin cu cinci etaje și două clădiri rezidențiale cu cinci etaje, a declarat Ministerul de Interne al Ucrainei.

Unitățile de urgență nu pot interveni la cele două clădiri rezidențiale cu cinci etaje din Vasilkov pentru că bombardamentele sunt, încă, în desfășurare, transmite CNN.

22:10 28.2.2022

Pentagon: Forțele ruse încearcă să se apropie de Kiev, dar sunt încă în afara orașului

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby (foto), a declarat că forțele ruse încearcă să se apropie de capitala Ucrainei, Kiev, dar încă se află în afara centrului orașului.

„Încă se află departe de centrul orașului, dar, ceea ce știm clar, este că au intenții cu privire la Kiev”, a spus Kirby, citat de CNN.

Ucrainenii „rezistă destul de eficient în apărarea Kievului”, a adăugat Kirby, care a explicat că asta i-a făcut pe ruși să se ducă mai spre sud.

21:58 28.2.2022

Convoiul militar rus a avansat de la Ivankov la periferia Kievului, arată imaginile din satelit

Un convoi militar rus care se afla duminică în afara orașului Ivankov/Ucraina, a ajuns luni seară la periferia Kievului, arată imaginile din satelit furnizate CNN de Maxar Technologies

Compania privată americană a declarat că convoiul a fost localizat pe autostrada T-1011 de la baza aeriană Antonov în jurul orei 11:11, ora locală.

Antonov se află la aproximativ 27 de kilometri de centrul capitalei ucrainene.

Baza aeriană Antonov a fost locul în care s-au dat lupte intense joi. Este și locul unde a existat până de curând cel mai mare avion din lume – Antonov AN-225 Mriya, pe care l-a distrus armata rusă după ce a bombardat baza aeriană.

21:52 28.2.2022

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, le cere liderilor lumii să mențină presiunea asupra lui Putin

Premierul britanic Boris Johnson a cerut G7 și altor lideri mondiali să continue să ofere Ucrainei arme defensive și să mențină presiunea asupra regimului lui Putin.

În urma unei discuții cu liderii mondiali luni, un purtător de cuvânt al premierul britanic a spus că toți liderii au fost de acord că „rezistența curajoasă” a Ucrainei la invazia rusească este „cu adevărat inspirațională”.

Johnson a „subliniat, de asemenea, necesitatea unui răspuns internațional la criza umanitară emergentă, inclusiv prin sprijinirea vecinilor Ucrainei pentru a face față unui număr mare de ucraineni care scapă de violența din țară”, potrivit declarației.

Premierul a subliniat necesitatea de a continua să lovească Rusia cu restricții și sancțiuni comerciale, inclusiv SWIFT, un serviciu de mesagerie care conectează instituțiile financiare din întreaga lume.

Liderii au fost de acord să „urmeze toate căile pentru a se asigura că Putin eșuează în ambițiile sale”, se arată în declarație.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG