Linkuri accesibilitate

La Vama Siret, Alexandra Masiuchevici, din Kiev, se pregătește să-și ia rămas bun de la tatăl ei.
Bărbatul are 58 de ani și nu poate părăsi Ucraina ca urmare a mobilizării militare generale a bărbaților între 18 și 60 de ani.
La Vama Siret, Alexandra Masiuchevici, din Kiev, se pregătește să-și ia rămas bun de la tatăl ei. Bărbatul are 58 de ani și nu poate părăsi Ucraina ca urmare a mobilizării militare generale a bărbaților între 18 și 60 de ani.

Rusia atacă Ucraina | Cozile din vămi se întind pe zeci de kilometri. Luptele continuă pe mai multe fronturi

În a cincea zi a invaziei asupra Ucrainei, armata rusă a reluat, luni dimineață, după câteva ore de liniște, bombardamentele asupra capitalei Kiev. Cel puțin 360.000 de ucraineni și-au părăsit până acum țara. Mulți continuă să lupte pe străzile orașelor atacate, alături de militarii ucraineni.

Ucraina anunță că 352 de civili, inclusiv 14 copii, au murit de la începerea invaziei ordonate de Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

Potrivit Agenției pentru refugiați a ONU, peste 360.000 de ucraineni și-au părăsit în ultimele zile țara.

Uniunea Europeană (UE) a anunțat, duminică, noi măsuri împotriva Rusiei. În premieră, UE va finanța achiziția și livrarea de armament și echipamente militare pentru o țară aflată sub atac, a anunțat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

UE și-a închis spațiul aerian pentru zborurile rusești și a anunțat interzicerea pe teritoriul său a entităților media rusești Russia Today și Sputnik. UE impune interdicții de export pentru Belarus.

Occidentul condamnă invocarea de către Vladimir Putin a arsenalului nuclear, pe care a anunțat că îl pune în alertă ca urmare a „anunțurilor agresive ale țărilor NATO”.

Autoritățile de la Kiev ar urma să se întâlnească, luni, cu o delegație a Rusiei, la granița dintre Ucraina și Belarus.

06:48 28.2.2022

Ministerul ucrainean de Interne a anunțat că 352 de civili, inclusiv 14 copii, au murit de la începerea invaziei ordonate de Vladimir Putin asupra Ucrainei. Potrivit datelor preluate de Reuters, au fost rănite 1.684 de persoane, inclusiv 116 copii.

Datele prezentate duminică nu menționează numărul victimelor din cadrul forțelor militare.

Uniunea Europeană a anunțat, duminică, noi sancțiuni pentru Rusia, în timp ce luptele și bombardamentele au continuat în Kiev și alte orașe ucrainene. Urmăriți AICI desfășurarea evenimentelor de duminică.

Sâmbătă, Comisia Europeană, SUA, Canada și Marea Britanie au decis că mai multe bănci rusești urmează să fie deconectate de la sistemul SWIFT.

Detaliile, celei de-a treia zile a invaziei asupra Ucrainei, AICI.

Vineri, apărarea Kievului a fost principala misiune a armatei ucrainene, după ce joi, în 24 februarie, Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei.

07:04 28.2.2022

Valoarea rublei s-a prăbușit cu 40% față de moneda americană, luni, la deschiderea piețelor financiare. Potrivit Reuters, valoarea unei rublei a ajuns la un nivel istoric de 119 ruble pentru un dolar.

Duminică, banca centrală a Rusiei a anunțat o serie de măsuri de sprijinire a pieței interne, în încercarea de a face față consecințelor excluderii unor bănci rusești din sistemul de tranzacții bancare internaționale SWIFT.

07:15 28.2.2022

Liderul autoritar al Belarusului, Alexandr Lukașenko ar fi pregătit să trimită propriile forțe militare în Ucraina, scrie The Washington Post, care citează o sursă oficială din administrația de la Washington.

Potrivit informațiilor transmise de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, Alexandr Lukașenko i-ar fi garantat că delegația Ucrainei nu va fi atacată, luni, la o întâlnire programată cu partea rusă la granița dintre Ucraina și Belarus.

Uniunea Europeană a anunțat, duminică, sancționarea Belarusului printr-o serie de interdicții de export și restricții pentru persoanele care sprijină atacul asupra Ucrainei. Regimul Lukașenko este „complice” în invadarea Ucrainei, a explicat UE.


Importante forțe rusești au intrat în Ucraina din Belarus, oferind Rusiei acces rapid către capitala Kiev.

08:35 28.2.2022

Numărul persoanelor care au părăsit Ucraina se apropie de jumătate de milion. Potrivit estimărilor de duminică ale Agenției ONU pentru refugiați, 368,000 de persoane au părăsit țara.

Cozile de la punctele de frontieră sunt însă masive, iar ONU își actualizează estimările pe măsură ce primește informațiile de la punctele de frontieră din Republica Moldova, România, Polonia, Ungaria, Slovacia.

Potrivit datelor prezentate de Guvernul României în prima parte a zilei de duminică, 25.000 de cetăţeni ucraineni se aflau pe teritoriul ţării, iar 102 dintre aceştia depuseseră cerere de azil.

Potrivit trimisului Europa Liberă România, Octavian Coman, la Vama Siret sunt cozi kilometrice pentru intrarea în țară.

Deși așteaptă de trei zile în Ucraina pentru a trece frontiera în România, doi copii zâmbesc de pe valiza în care familia lor are toate lucrurile.
Deși așteaptă de trei zile în Ucraina pentru a trece frontiera în România, doi copii zâmbesc de pe valiza în care familia lor are toate lucrurile.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG