Ministerul ucrainean de Interne a anunțat că 352 de civili, inclusiv 14 copii, au murit de la începerea invaziei ordonate de Vladimir Putin asupra Ucrainei. Potrivit datelor preluate de Reuters, au fost rănite 1.684 de persoane, inclusiv 116 copii.
Datele prezentate duminică nu menționează numărul victimelor din cadrul forțelor militare.
Uniunea Europeană a anunțat, duminică, noi sancțiuni pentru Rusia, în timp ce luptele și bombardamentele au continuat în Kiev și alte orașe ucrainene. Urmăriți AICI desfășurarea evenimentelor de duminică.
Sâmbătă, Comisia Europeană, SUA, Canada și Marea Britanie au decis că mai multe bănci rusești urmează să fie deconectate de la sistemul SWIFT.
Detaliile, celei de-a treia zile a invaziei asupra Ucrainei, AICI.
Vineri, apărarea Kievului a fost principala misiune a armatei ucrainene, după ce joi, în 24 februarie, Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei.
Valoarea rublei s-a prăbușit cu 40% față de moneda americană, luni, la deschiderea piețelor financiare. Potrivit Reuters, valoarea unei rublei a ajuns la un nivel istoric de 119 ruble pentru un dolar.
Duminică, banca centrală a Rusiei a anunțat o serie de măsuri de sprijinire a pieței interne, în încercarea de a face față consecințelor excluderii unor bănci rusești din sistemul de tranzacții bancare internaționale SWIFT.
Liderul autoritar al Belarusului, Alexandr Lukașenko ar fi pregătit să trimită propriile forțe militare în Ucraina, scrie The Washington Post, care citează o sursă oficială din administrația de la Washington.
Potrivit informațiilor transmise de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, Alexandr Lukașenko i-ar fi garantat că delegația Ucrainei nu va fi atacată, luni, la o întâlnire programată cu partea rusă la granița dintre Ucraina și Belarus.
Uniunea Europeană a anunțat, duminică, sancționarea Belarusului printr-o serie de interdicții de export și restricții pentru persoanele care sprijină atacul asupra Ucrainei. Regimul Lukașenko este „complice” în invadarea Ucrainei, a explicat UE.
Importante forțe rusești au intrat în Ucraina din Belarus, oferind Rusiei acces rapid către capitala Kiev.
Numărul persoanelor care au părăsit Ucraina se apropie de jumătate de milion. Potrivit estimărilor de duminică ale Agenției ONU pentru refugiați, 368,000 de persoane au părăsit țara.
Cozile de la punctele de frontieră sunt însă masive, iar ONU își actualizează estimările pe măsură ce primește informațiile de la punctele de frontieră din Republica Moldova, România, Polonia, Ungaria, Slovacia.
Potrivit datelor prezentate de Guvernul României în prima parte a zilei de duminică, 25.000 de cetăţeni ucraineni se aflau pe teritoriul ţării, iar 102 dintre aceştia depuseseră cerere de azil.
Potrivit trimisului Europa Liberă România, Octavian Coman, la Vama Siret sunt cozi kilometrice pentru intrarea în țară.