Linkuri accesibilitate

La Vama Siret, Alexandra Masiuchevici, din Kiev, se pregătește să-și ia rămas bun de la tatăl ei.
Bărbatul are 58 de ani și nu poate părăsi Ucraina ca urmare a mobilizării militare generale a bărbaților între 18 și 60 de ani.
La Vama Siret, Alexandra Masiuchevici, din Kiev, se pregătește să-și ia rămas bun de la tatăl ei. Bărbatul are 58 de ani și nu poate părăsi Ucraina ca urmare a mobilizării militare generale a bărbaților între 18 și 60 de ani.

Rusia atacă Ucraina | Cozile din vămi se întind pe zeci de kilometri. Luptele continuă pe mai multe fronturi

În a cincea zi a invaziei asupra Ucrainei, armata rusă a reluat, luni dimineață, după câteva ore de liniște, bombardamentele asupra capitalei Kiev. Cel puțin 360.000 de ucraineni și-au părăsit până acum țara. Mulți continuă să lupte pe străzile orașelor atacate, alături de militarii ucraineni.

Ucraina anunță că 352 de civili, inclusiv 14 copii, au murit de la începerea invaziei ordonate de Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

Potrivit Agenției pentru refugiați a ONU, peste 360.000 de ucraineni și-au părăsit în ultimele zile țara.

Uniunea Europeană (UE) a anunțat, duminică, noi măsuri împotriva Rusiei. În premieră, UE va finanța achiziția și livrarea de armament și echipamente militare pentru o țară aflată sub atac, a anunțat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

UE și-a închis spațiul aerian pentru zborurile rusești și a anunțat interzicerea pe teritoriul său a entităților media rusești Russia Today și Sputnik. UE impune interdicții de export pentru Belarus.

Occidentul condamnă invocarea de către Vladimir Putin a arsenalului nuclear, pe care a anunțat că îl pune în alertă ca urmare a „anunțurilor agresive ale țărilor NATO”.

Autoritățile de la Kiev ar urma să se întâlnească, luni, cu o delegație a Rusiei, la granița dintre Ucraina și Belarus.

09:55 28.2.2022

Autoritățile ucrainene fac apel la familiile militarilor ruși pentru a-i identifica pe cei omorâți sau capturați de la începerea războiului din Ucraina. Ministerul de Interne de la Kiev pune la dispoziția cetățenilor ruși platforme online cu fotografii și înregistrări video ale militarilor ruși uciși sau capturați.

Potrivit analizei RFE/RL, inițiativa ar viza, printre altele, demoralizarea populației din Rusia și amplificarea criticilor interne la adresa deciziei lui Vladimir Putin.

Rusia a admis, duminică, existența unor victime rusești în urma invadării Ucrainei, dar nu a prezentat detalii.

11:06 28.2.2022

O delegație a autorităților de la Kiev a ajuns la granița dintre Ucraina și Belarus pentru negocieri cu reprezentanții Rusiei, transmite The New York Times.

Din partea Ucrainei fac parte ministrul Apărării, adjunctul ministrului de Externe și liderul partidului președintelui Volodimir Zelenski. Potrivit unei declarații a președinției ucrainene, discuțiile cu partea rusă vor viza „o încetare imediată a focului și retragerea forțelor Rusiei din Ucraina”.

11:35 28.2.2022

Ministerul Apărării de la Kiev estimează că peste 5.000 de militari ruși ar fi fost uciși în primele patru zile ale războiului ordonat de Vladimir Putin asupra Ucrainei.

Într-o estimare citată de BBC se arată că circa 5.300 de militari ruși ar fi murit, iar armata Ucrainei ar fi distrus 191 tancuri, 29 avioane de luptă, 29 elicoptere și 816 transportoare blindate. Informațiile nu au fost confirmate și independent.

12:28 28.2.2022

Agenția pentru refugiați a Națiunilor Unite a actualizat la 422.000 numărul persoanele care au părăsit Ucraina în urma atacului armatei Rusiei.

Agenția precizează că îi consideră pe cei care părăsesc Ucraina refugiați. O purtătoare de cuvânt a acesteia a precizat pe Twitter că circa 100.000 de ucraineni și-au părăsit locuințele.

Agenția verifică informațiile potrivit cărora oamenii ar fi împiedicați să urce în trenuri în Ucraina.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG