Linkuri accesibilitate

Rusia a lovit cu rachete centrul Kievului și alte orașe din Ucraina ca răspuns la atacul asupra podului Kerci, care leagă Crimeea de Ucraina, și înaintea Consiliului de Securitate ce va fi convocat luni de Putin. S-au înregistrat victime și distrugeri.
Rusia a lovit cu rachete centrul Kievului și alte orașe din Ucraina ca răspuns la atacul asupra podului Kerci, care leagă Crimeea de Ucraina, și înaintea Consiliului de Securitate ce va fi convocat luni de Putin. S-au înregistrat victime și distrugeri.

Război în Ucraina | Rusia bombardează cu rachete Kiev, Liov, Zaporojie și alte orașe ucrainene. Putin amenință cu „răspunsuri dure”

Ziua 229 a invaziei: Vladimir Putin va convoca Consiliul de securitate națională în cursul zilei de luni, în urma exploziei care a distrus parțial podul Kerci care leagă Crimeea de Rusia. Un alt atac lansat în cursul nopții asupra orașului ucrainean Zaporojie a făcut mai multe victime.

Principalele informații ale zilei

19:12 10.10.2022

Polonia cere cetățenilor săi să părăsească Belarus

Polonia și-a sfătuit cetățenii aflați în Belarus să părăsească țara, în condițiile în care relațiile dintre cele două țări au devenit din ce în ce mai tensionate în ultimele zile.

În instrucțiunile pentru călători publicate pe site-ul său de internet, guvernul polonez a precizat:

Recomandăm cetățenilor polonezi care se află pe teritoriul Republicii Belarus să părăsească teritoriul acesteia cu mijloacele comerciale și private disponibile.

17:57 10.10.2022

Zelenski, telefon cu Liz Truss

Ucraina "se bazează pe conducerea Marii Britanii", afirmă Zelenskiy
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, intr-o postre pe rețelele de socializare. Președintele Ucrainei a declarat că a vorbit astăzi cu prim-ministrul britanic, Liz Truss, în urma valului de lovituri rusești din întreaga țară.

17:20 10.10.2022

Ursula von der Leyen, șocată de atacul de la Kiev

Premierul Estoniei, Kaja Kallas, și Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, au postat un videoclip comun de la punctul de trecere a frontierei Narva dintre Estonia și Rusia. În clip, Von der Leyen spune:

“Sunt șocată și îngrozită de atacul vicios asupra Kievului și a altor orașe ucrainene. Rusia a arătat din nou lumii ce reprezintă – este teroarea și brutalitatea. Cei responsabili trebuie trași la răspundere. Deplângem victimele și le transmit sincere condoleanțe prietenilor noștri ucraineni. Știu că ucrainenii nu vor fi intimidați, iar ucrainenii știu că le vom fi alături atât timp cât va fi nevoie”, a spus președinta Comisiei Europene
Premierul Kallas a adăugat

“Ne aflăm aici, la granița de est a Uniunii Europene. În spate este Rusia. Transmitem un mesaj clar tuturor ucrainenilor – vă sprijinim în toate modurile posibile.
Ceea ce trebuie să facem este cu siguranță să oferim apărare aeriană din partea aliaților, astfel încât ucrainenii să-și poată proteja orașele, civilii. Suntem alături de victime. Suntem alături de Ucraina.

15:48 10.10.2022

Germania va livra Ucrainei primul dintre cele patru sisteme de apărare aeriană IRIS-T SLM în câteva zile, a declarat ministrul apărării Christine Lambrecht.

„Reînnoirea tirului cu rachete asupra Kievului și a multor alte orașe arată cât de important este să se furnizeze rapid Ucrainei sisteme de apărare aeriană.

Atacurile Rusiei cu rachete și drone terorizează în special populația civilă. De aceea oferim acum sprijin în special cu arme de apărare aeriană”.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG