Linkuri accesibilitate

Obuzele rusești au rănit opt persoane la Herson. Printre victime, un băiat de 9 ani


Șase civili au fost răniți în satul Stanislav de pe malul drept al Niprului de obuzele rusești. Alți doi au fost răniți în Antonivka, la periferia Hersonului, regiune din sudul Ucrainei. Printre ei și un băiat de 9 ani.
Șase civili au fost răniți în satul Stanislav de pe malul drept al Niprului de obuzele rusești. Alți doi au fost răniți în Antonivka, la periferia Hersonului, regiune din sudul Ucrainei. Printre ei și un băiat de 9 ani.

Obuzele artileriei rusești au rănit luni opt persoane, printre care și un băiat de nouă ani, în două sate din Herson, regiune din sudul Ucrainei, au declarat oficialii regionali.

Șase civili au fost răniți în satul Stanislav de pe malul drept al estuarului Niprului, a declarat guvernatorul regional Olexandr Prokudin, relatează Reuters.
Alți doi au fost răniți în Antonivka, la periferia Hersonului, a declarat șeful administrației militare, Roman Mrociko.

Cei doi bărbați din Antonivka se aflau în apropierea unuia dintre numeroasele „puncte de invincibilitate” pe care Ucraina le-a înființat la nivel național pentru a oferi acces la electricitate, încălzire, apă și alte servicii de bază pentru civilii care se confruntă cu întreruperi cauzate de atacurile aeriene ruse.

Trupele ucrainene au recucerit orașul Herson în noiembrie anul trecut, după aproape opt luni de ocupație de către forțele rusești, care-l ocupaseră la scurt timp de la invazia pe scară largă din 24 februarie 2022.

Zona este acum sub focul permanent al artileriei rusești care și-au săpat tranșee pe malul opus al râului Nipru.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG