Linkuri accesibilitate

Rebelii ruși, atac la Belgorod. Opt răniți. Rusia acuză Ucraina


 Bombardamentele au afectat o clădire administrativă, mai multe clădiri rezidențiale și o grădiniță din zonă, potrivit guvernatorului regional Viaceslav Gladkov, care a spus că nu au fost victime.
Bombardamentele au afectat o clădire administrativă, mai multe clădiri rezidențiale și o grădiniță din zonă, potrivit guvernatorului regional Viaceslav Gladkov, care a spus că nu au fost victime.

Un grup de cetățeni ruși anti-Putin și-a revendicat responsabilitatea pentru un atac în regiunea de sud-vest a Rusiei Belgorod, după ce Moscova a declarat că se luptă cu un grup de sabotori în zonă.

Bombardamentele au afectat o clădire administrativă, mai multe clădiri rezidențiale și o grădiniță din zonă, potrivit guvernatorului regional Viaceslav Gladkov, care a spus că nu au fost victime, transmite CNN.

Într-o postare pe Telegram, grupurile care se autointitulează „Legiunea Libertății Rusiei” și „Corpul de voluntari ruși” au declarat că au „eliberat” o așezare în regiunea Belgorod, care se învecinează cu Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că forțele Kremlinului lucrează pentru a respinge un „grup de sabotaj și recunoaștere”, potrivit presei de stat TASS.

Cel puțin opt persoane au fost rănite în atacuri, dar nu au fost înregistrate decese în rândul civililor din Belgorod, potrivit lui Gladkov, guvernatorul regional.

„Situația rămâne extrem de tensionată. Un grup de sabotaj și recunoaștere, Ministerul Apărării și toate agențiile de aplicare a legii au intrat pe teritoriu pentru a efectua misiuni de luptă pentru a ne proteja țara”, a spus Gladkov într-o adresă transmisă în direct luni.

El a adăugat că „majoritatea populației a părăsit teritoriul” cu transportul personal, iar administrația locală oferă asistență celor care nu au posibilitatea de a pleca singuri.

El a menționat, de asemenea, că șeful raionului Ghenadi Ivanovici Bondarev lucrează cu Ministerul Situațiilor de Urgență și cu poliția pentru evacuarea oamenilor.

El a spus mai devreme că trupele rusești, serviciul de frontieră, Garda Națională și FSB „iau măsurile necesare pentru a elimina inamicul”.

Apărarea antiaeriană a doborât un vehicul aerian fără pilot (UAV) în regiune, a spus Gladkov, adăugând că nu au existat victime, iar autoritățile ruse analizează eventualele daune la sol.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG