Linkuri accesibilitate

Ucraina: Rusia promite alocații zilnice în bani pentru a-și motiva soldații


Un tanc rusesc distrus, acoperit de zăpadă, în curtea unei case din orașul Sviatohirsk, Ucraina, 12 februarie 2023.
Un tanc rusesc distrus, acoperit de zăpadă, în curtea unei case din orașul Sviatohirsk, Ucraina, 12 februarie 2023.

Soldaților ruși care luptă în Ucraina li se promit bani, în alocații zilnice, ca motivație pentru a participa la operațiunile de asalt, a declarat Statul Major General al Ucrainei

„Pentru a motiva personalul, în unitățile inamicului se răspândește propagandă despre alocații zilnice în numerar pentru participarea la operațiuni de asalt”, a transmis Statul Major General al forțelor armate ucrainene, în briefingul său de marți dimineață.

De asemenea, au fost anunțate plăți suplimentare pentru fiecare kilometru avansat în ofensivă, potrivit Kyiv Independent.

De asemenea, Statul Major General a precizat că, în ultima zi, forțele ucrainene au respins atacurile rusești în zonele Bahmut, Fedorivka, Marinka, Paraskoviivka, Pobjeda și Vodiane din regiunea Donețk.

De la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în februarie 2022, armata rusă s-a confruntat cu probleme de logistică, probleme de personal, inclusiv soldați slab pregătiți și nemotivați, dar și coeziunea unităților.

Recentul eșec al Rusiei în Vuhledar, un oraș situat la aproximativ 150 de kilometri sud-vest de Bahmut, indică slaba pregătire a soldaților ruși recent mobilizați, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului într-o actualizare de zilele trecute.

Trupele rusești au fugit probabil și au abandonat cel puțin 30 de vehicule blindate, în mare parte intacte, într-un singur incident, după un asalt eșuat în jurul Vuhledar, a raportat Ministerul britanic al Apărării despre același eveniment.

  • 16x9 Image

    George Costiță

    A intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după zece ani în care a scris despre cele mai importante evenimente interne și externe ale zilei în două redacții de televiziune din București și a colaborat cu o platformă de investigații. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași și a câștigat experiență încă din anii studenției, colaborând cu revistele locale.

XS
SM
MD
LG