Linkuri accesibilitate

Rusia a atacat cu rachete peste 13 orașe din Ucraina, lovind în special ținte civile. Putin a spus clar că este un răspuns la explozia de la Podul Kerci și a amenințat cu represalii și mai dure.
Rusia a atacat cu rachete peste 13 orașe din Ucraina, lovind în special ținte civile. Putin a spus clar că este un răspuns la explozia de la Podul Kerci și a amenințat cu represalii și mai dure.

Război în Ucraina | Peste 100 de victime în urma atacurilor Rusiei. NATO monitorizează arsenalul nuclear al Rusiei

Ziua 230 a invaziei: Occidentul a condamnat la unison atacul Rusiei asupra mai multor orașe din Ucraina. La întâlnirea G7 cu Zelenski se va discuta despre ajutorul acordat Ucrainei.

Principalele informații ale zilei

09:49 11.10.2022

În loc de pod, cu feribotul peste strâmtoarea Kerci

Agenția de știri Interfax din Rusia raportează că acum există patru feriboturi care traversează strâmtoarea Kerci între Rusia și Crimeea.

Serviciul rulează la fiecare două ore, informează Interfax, iar o călătorie dus-întors durează patru ore.

Aceasta urmează să înlocuiască legătura rutieră și feroviară a podului Kerci, care a fost lovit de o explozie în weekend, provocând prăbușirea parțială a unei secțiuni.

09:46 11.10.2022

Serviciile de urgență au pus toată Ucraina în alertă pentru noi atacuri cu rachete

"Avertisment. În cursul zilei există o probabilitate ridicată de lovituri cu rachete pe teritoriul Ucrainei. Vă rugăm să rămâneți în adăposturi pentru propria siguranță, nu ignorați semnalele de raid aerian", au anunțat Serviciile de urgență, transmite Reuters.

09:44 11.10.2022

Avdertismente ale Rusiei către SUA și aliații europeni: Nu mai dați arme Ucrainei

Ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a avertizat că Moscova ar putea lua „contramăsuri” împotriva Statelor Unite și a aliaților săi europeni din cauza „implicării tot mai mari” a acestora în conflictul din Ucraina, potrivit agenției de presă de stat RIA Novosti, citată de The Guardian.

„Rusia va fi forțată să ia contramăsuri adecvate, inclusiv cele de natură asimetrică”, a spus Ryabkov, potrivit RIA. "Este evident că o confruntare directă cu SUA și NATO nu este în interesul Rusiei. Lansăm un avertisment și sperăm că Washingtonul și alte capitale occidentale își dau seama de pericolul unei escaladări scăpate de control"

Acest avertisment vine în siajul celui al ambasadorului Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, care a spus luni că Washingtonul și aliații săi nu trebuie să mai furnizeze arme Ucrainei, avertizând că acest lucru ar putea duce la o nouă escaladare a războiului, potrivit CNN.

„Facem apel la Statele Unite și la aliații săi să nu treacă peste ‘liniile roșii’ de care s-au apropiat. Nu mai alimentați regimul de la Kiev cu arme letale. Aceasta nu va duce decât la noi victime și distrugeri, precum și la prelungirea în continuare a conflictului”, a declarat Antonov, potrivit unui comunicat de luni al Ambasadei Rusiei în SUA.

09:18 11.10.2022

Liderul din Hong Kong va implementa doar sancțiunile ONU, nu și sancțiunile SUA, Marea Britanie sau UE

Liderul din Hong Kong, John Lee, a declarat marți că va implementa doar sancțiunile Națiunilor Unite – nu și cele ale SUA, Regatului Unit sau UE – după ce SUA au avertizat că statutul teritoriului ca centru financiar ar putea fi afectat dacă acționează ca un refugiu sigur pentru persoanele sancționate, relatează AP.

Declarația lui Lee de marți a venit la câteva zile după ce un iaht de lux conectat cu magnatul rus Alexey Mordashov a andocat în oraș.

Mordashov, despre care se crede că are legături strânse cu președintele rus Vladimir Putin, a fost sancționat de SUA, Marea Britanie și Uniunea Europeană în februarie, după invadarea Ucrainei de către Rusia. Autoritățile din Hong Kong au declarat că nu pun în aplicare sancțiuni unilaterale impuse de alte guverne.

Superyacht-ul „Nord”, de 465 de picioare, deținut de oligarhul rus Alexey Mordashov, a fost văzut în Hong Kong, China, pe 7 octombrie 2022.

„Nu putem face nimic care nu are bază legală”, a spus Lee reporterilor. „Vom respecta sancțiunile Națiunilor Unite, acesta este sistemul nostru, acesta este statul nostru de drept”, a spus el.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG