Linkuri accesibilitate

Rusia a atacat cu rachete peste 13 orașe din Ucraina, lovind în special ținte civile. Putin a spus clar că este un răspuns la explozia de la Podul Kerci și a amenințat cu represalii și mai dure.
Rusia a atacat cu rachete peste 13 orașe din Ucraina, lovind în special ținte civile. Putin a spus clar că este un răspuns la explozia de la Podul Kerci și a amenințat cu represalii și mai dure.

Război în Ucraina | Peste 100 de victime în urma atacurilor Rusiei. NATO monitorizează arsenalul nuclear al Rusiei

Ziua 230 a invaziei: Occidentul a condamnat la unison atacul Rusiei asupra mai multor orașe din Ucraina. La întâlnirea G7 cu Zelenski se va discuta despre ajutorul acordat Ucrainei.

Principalele informații ale zilei

08:51 11.10.2022

Raportul Ministerului britanic al Apărării despre numirea generalului Surovikin la conducerea armatei ruse

Ministerul Apărării din Regatul Unit și-a publicat actualizarea zilnică din Ucraina, raportând că „Ministerul Apărării din Rusia (MOD) a anunțat că generalul Serghei Surovikin a fost numit comandant general al Grupului Comun de Forțe care conduce „operațiunea militară specială” în Ucraina”, pe 8 octombrie.

„Pentru cea mai mare parte a operațiunii sale, Rusia nu a avut probabil un singur comandant de teren împuternicit”, a scris Ministerul Apărării pe Twitter.

„Numirea lui Surovikin reflectă probabil un efort al comunității de securitate națională a Rusiei de a îmbunătăți livrarea operațiunii. Cu toate acestea, probabil că va trebui să concureze cu un MOD rus din ce în ce mai fracționaț, care are resurse insuficiente pentru a atinge obiectivele politice stabilite în Ucraina”.

08:56 11.10.2022

15 explozii în Zaporojie peste noapte

Ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Ucrainei, Emine Dzheppar, relatează că Rusia a tras cel puțin cincisprezece rachete asupra Zaporojie aseară, vizând „o instituție de învățământ, o instituție medicală și clădiri rezidențiale”.

09:09 11.10.2022

Miliardarul israeliano-rus Yuri Milner renunță la cetățenia rusă

Miliardarul israeliano-rus Yuri Milner a declarat luni că și-a renunțat la cetățenia rusă după ce a părăsit țara în 2014.

Milner este fondatorul companiei de investiții pe internet DST Global și a făcut o avere pariind pe companii de tehnologie chineză precum platformele de comerț electronic Alibaba și JD.com.

„Eu și familia mea am părăsit Rusia definitiv în 2014, după anexarea Crimeei de către Rusia”, a spus Milner într-un tweet. „Și în această vară, am încheiat oficial procesul de renunțare la cetățenia noastră rusă”.

Milner este cetățean israelian din 1999 și nu a mai vizitat Rusia din 2014, potrivit unei fișe informative de pe site-ul DST Global.

De asemenea, Milner nu are active în Rusia, 97% din averea sa personală a fost creată în afara țării.

„Yuri nu l-a întâlnit niciodată pe Vladimir Putin, fie individual, nici în grup”, potrivit site-ului.

09:18 11.10.2022

Liderul din Hong Kong va implementa doar sancțiunile ONU, nu și sancțiunile SUA, Marea Britanie sau UE

Liderul din Hong Kong, John Lee, a declarat marți că va implementa doar sancțiunile Națiunilor Unite – nu și cele ale SUA, Regatului Unit sau UE – după ce SUA au avertizat că statutul teritoriului ca centru financiar ar putea fi afectat dacă acționează ca un refugiu sigur pentru persoanele sancționate, relatează AP.

Declarația lui Lee de marți a venit la câteva zile după ce un iaht de lux conectat cu magnatul rus Alexey Mordashov a andocat în oraș.

Mordashov, despre care se crede că are legături strânse cu președintele rus Vladimir Putin, a fost sancționat de SUA, Marea Britanie și Uniunea Europeană în februarie, după invadarea Ucrainei de către Rusia. Autoritățile din Hong Kong au declarat că nu pun în aplicare sancțiuni unilaterale impuse de alte guverne.

Superyacht-ul „Nord”, de 465 de picioare, deținut de oligarhul rus Alexey Mordashov, a fost văzut în Hong Kong, China, pe 7 octombrie 2022.

„Nu putem face nimic care nu are bază legală”, a spus Lee reporterilor. „Vom respecta sancțiunile Națiunilor Unite, acesta este sistemul nostru, acesta este statul nostru de drept”, a spus el.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG