Linkuri accesibilitate

„Misiune de pace”. Șeful diplomației ungare, Péter Szijjártó, a 11-a oară în Rusia de la invadarea Ucrainei


Szijjártó Péter s-a întâlnit luni, la Moscova, cu prim-viceprim-ministrul rus Denis Manturov.
Szijjártó Péter s-a întâlnit luni, la Moscova, cu prim-viceprim-ministrul rus Denis Manturov.

Șeful diplomației ungare, Péter Szijjártó, a ajuns la Moscova într-o nouă misiune de pace.

Péter Szijjártó s-a conectat din Moscova pe pagina sa de socializare, unde a scris „în ultimele mii de zile, pericolul escaladării războiului din Ucraina nu a fost niciodată atât de grav. Prin urmare, eforturile misiunii de pace a Ungariei trebuie intensificate și mai mult. Acest lucru se întâmplă și astăzi la Moscova, prima întâlnire cu prim-viceprim-ministrul Denis Manturov.

Szijjártó a vizitat capitala Rusiei de unsprezece ori de la începutul războiului ruso-ucrainean, de când Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie 2022.

Szabad Európa a scris despre posibilitatea unei alte misiuni după exemplul celei precedente, din decembrie.

Viktor Orbán poate încadra acest nou capitol aducând ducând mesajul lui Donald Trump către ambele părți, rusă și ucraineană, susține expertul în politică externă Feledy Botond, potrivit publicației citate.

În această vară, Orbán a vizitat Kievul și Moscova și s-a întâlnit și cu Trump la reședința sa din Florida.

În ultimele zile, președintele ucrainean Volodimir Zelenskii a vorbit de mai multe ori despre încetarea ostilităților spunând că este conștient că teritoriile ucrainene pierdute pot fi recâștigate doar prin mijloace diplomatice, dar că este necesar ca țara sa să fie acceptată ca membru al NATO și al Uniunii Europene.

Cancelarul german Olaf Scholz a fost luni la Kiev pentru prima dată în doi ani și jumătate, unde a anunțat un pachet de sprijin de 650 de milioane de euro.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG