Linkuri accesibilitate

Zelenski promulgă legea care scade vârsta de încorporare de la 27 la 25 de ani


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat marți, pe 2 aprilie, un proiect de lege care reduce vârsta de încorporare în armată de la 27 la 25 de ani, anunță parlamentul ucrainean, Rada Supremă.

Proiectul de lege a fost aprobat de parlamentari în mai 2023.

Presa a relatat că Zelenski a ezitat să promulge proiectul de lege, spunând că trebuie să vadă un plan detaliat al armatei cu privire la modul în care vor fi dislocați noii recruți pentru a-i înlocui pe cei care au fost pe câmpul de luptă de când Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie 2022.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG